Kanta-Häme

Uudet roska-autot rullaavat katukuvaan

Hattulassa ja Hämeenlinnassa lokakuu tuo tullessaan jätehuoltoon muutoksen. Suurimmassa osassa Hattulaa ja Hämeenlinnan läntistä aluetta kiinteistöjen ja vanhan kuljetusyhtiön väliset sopimukset raukeavat.

Alueilla siirrytään kunnan kilpailuttamaan jätehuoltoon. Entisen roska-auton tilalla pihoilla käy jatkossa Hattulassa Remeon ja Hämeenlinnan läntisellä alueella Urbaserin omistamat Reno Nordenin keräysautot.

Muutos koskee vain seka-, kuiva- ja biojätteitä. Tyhjennyspäiviin tulee suurella osalla kiinteistöistä muutoksia. Ensimmäinen tyhjennysväli voi myös olla normaalia lyhyempi tai pitempi.

Kiertokapula lähettää syyskuun alussa kaikille alueen kiinteistöille tiedotteen ja järjestää yleisötilaisuuksia.

Yleisölle kerrotaan muutoksesta keskiviikkona 22. elokuuta Wetterhoffin auditoriossa Hämeenlinnassa. Hattulassa yleisötilaisuus pidetään tiistaina 28. elokuuta Juteini-talossa. Rengon kirjastossa yleisöä opastetaan maanantaina 3. syyskuuta ja Kalvolan palotalolla keskiviikkona 12. syyskuuta. Kaikki tilaisuudet alkavat kello 18.

Jätehuollon asiakaspalvelun ja laskutuksen hoitaa Kiertokapula, joka on kilpailuttanut jätehuollon.

Urbaser on Hämeenlinnassa uusi toimija, jonka omistus on Espanjassa. Espanjalainen yritys osti alkuvuonna norjalaisen ympäristönhuoltoyritys Reno Nordenin konkurssipesältä Ruotsin ja Suomen tytäryhtiöt.

Suomen Reno Nordenin takaa löytyy alun perin suomalainen HFT Network -yhtiö, jonka Reno Norden osti vuonna 2013. Suomen Reno Nordenin tämän vuoden liikevaihdoksi ennustetaan 32 miljoonaa euroa. Viime vuonna tulos oli lievästi tappiollinen.

Reno Norden on kolmanneksi suurin jätehuollon ja kierrätysalan yritys Lassila&Tikanojan ja Remeon jälkeen.

Urbaser on Euroopan seitsemänneksi suurin alan yritys, jonka liikevaihto on 1,6 miljardin luokkaa. HäSa