Kanta-Häme

Uudistunut Bio Rex Verkatehdas avaa ovensa perjantaina – "Lisäsalin tarpeesta eskaloitui koko remontti"

Uusittu Bio Rex Verkatehdas avaa ovensa perjantaina. Asiakkaita odottavat remontoidussa elokuvateatterissa kokonaan uusi vitossali ja teatteriketjun ensimmäinen premium-sali, Prime.

Kimmoke mittavalle remontille syntyi Bio Rex Cinemasin toimitusjohtaja Aku Jaakkolan mukaan käytäväpuheista. Verkatehtaan toimitusjohtaja Jouko Astor tarttui ilmoille heitettyyn ajatukseen viidennestä valkokankaasta.

– Lisäsalin tarpeesta eskaloitui koko remontti. Kun suunnittelimme tekniikan päivittämistä ja kapasiteetin lisäämistä, ymmärsimme, että samalla kannattaa panostaa koko palveluprosessiin, Jaakkola sanoo.

 

Bio Rexin viides sali rakennettiin vanhan roskispihan paikalle, Arx-talon ja elokuvakeskuksen väliin.

Viime elokuussa alkaneen rupeaman aikana käytiin läpi myös vanhat salit ja yleiset tilat. Kaikkiin elokuvateatterin saleihin asennettin 4K-laserprojektorit. Lisäksi uusittiin äänitekniikkaa ja poistettiin kolmesta salista ensimmäiset penkkirivit, jotta etäisyys katsomon ja valkokankaan välillä olisi optimaalinen.

Tammikuussa 2017 hankkeen kustannusarvioksi kerrottiin 560 000 euroa (HäSa 27.1.2017). Nyt Jaakkola laskee, että uudisosan rakentamisen ja muiden tilojen remontoinnin lasku tulee olemaan seitsennumeroinen.

 

Uusi vitossali mahdollistaa Jaakkolan mukaan nykyistä kattavamman elokuvatarjonnan. Ennen kaikkea asiakkailla on lupa odottaa hajontaa esitysaikoihin.

– Saavutettavuuden parantaminen on tärkeää.

Viime vuonna Bio Rexissä kävi 140 000 katsojaa. Vielä 15 vuotta sitten Hämeenlinnan katsojaluvut olivat 60 000–65 000 luokkaa.

Jaakkola toivoo, että lisäsali varmistaa sen, että kävijämäärä tuplaantuu takavuosien lukemista myös jatkossa.

 

Prime-sali on koko elokuvateatteriketjun ylpeys, uuden premium-salikonseptin malliesimerkki.

Mallia on otettu maailmalta. 200-paikkaisessa salissa on panostettu asiakaskokemukseen erityisellä akustiikalla, kuvalaadulla, muhkeilla penkeillä ja tavanomaista suuremmalla valkokankaalla.

Koko saliin on kätketty muun muassa 16 kuutiota villaa ja lukuisia kovia pintoja, jotta ala- ja ylä-äänet kuuluisivat mahdollisimman hyvin.

Jaakkola toteaa, että suomalaisissa elokuvateattereissa laatu on jo ”perussaleissa” huikea. Siksi tason nostaminen edellytti kaikkiin osa-alueisiin panostamista.

– Uskon, että nämä elementit vievät elokuvakokemuksen täysin uudelle tasolle.

 

Asiakas maksaa uudesta Prime-salin näytöksestä kolme euroa enemmän kuin tavallisesta elokuvaelämyksestä. Jatkossa Prime-saliin myydään myös omia sarjalippuja.

Sopivaa hintaeroa punnittiin Bio Rexissä puoli vuotta. Jaakkola vakuuttaa, että tarkoituksena ei ole rahastaa uutuuselokuvilla esittämällä niitä ainoastaan Prime-salissa.

– Rinnakkaisnäytöksiä järjestetään myös muissa saleissa. Elokuvasaleja ei ole muutenkaan tarkoitus profiloida erityisesti.

Prime-salin lipunmyynti on Jaakkolan mukaan jo käynnistynyt viikonlopun osalta.

– Asiakkaat löytävät Prime-salin varmasti heti, kun ensimmäinen hittielokuva tärähtää. HÄSA

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic