Kanta-Häme

Uusi gospelkuoro etsii laulajia Hämeenlinnassa

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa perustetaan uusi kuoro, joka harjoittelee ja esittää gospelmusiikkia. Esiintymisissä on mukana myös bändi. Rennosta ja svengaavasta kuorolaulusta kiinnostuneet voivat osallistua koelaulutilaisuuteen, joka järjestetään keskiviikkona 18. tammikuuta kello 18 Poltinahon seurakuntatalossa. 

Kuoron johtaja, kanttori Markku Sintonen tarttuu ilolla uuteen tehtävään.

– Olen kotonani rytmimusiikissa ja tunnen, että minulla on siinä jopa enemmän annettavaa kuin klassisella puolella. Musiikillinen urani rytmimusiikin parissa on alkanut bändeissä Hurriganesia ja Beatlesia soittamalla, Sintonen kertoo. 

Gospelkuoroon kutsutaan nuoria aikuisia ja sellaiseksi itsensä kokevia. Tavoitteena on saada kokoon noin 30 laulajan porukka. 

– Mitään tiukkoja ikärajoja en halua vetää. Edellytyksinä ovat hyvä rytmitaju, riittävä laulutaito sekä ennen kaikkea kyky ja halu ilmaista itseään. 

Kuoro kulkee toistaiseksi työnimellä Hämeenlinnan gospelkuoro, mutta tulevien kuorolaisten kanssa sille keksitään iskevämpi nimi. Kuoron ohjelmistossa on kevyttä hengellistä musiikkia. 

– Enimmäkseen laulamme suomenkielistä musiikkia, mutta myös perinteistä amerikkalaista gospelia. Laulamme moniäänisesti. Vaikeiden stemmojen sijaan panostamme kuitenkin esiintymisen rentouteen ja iloon. Pidemmälle kun päästään, on tarkoitus saada mukaan myös koreografi ohjaamaan ilmaisua. 

Kuoron esiintymisiä säestää bändi, joka kootaan paikallisista muusikoista. 

– Kuoro ei ole niinkään messukuoro. Tapahtumien lisäksi osallistumme Tuomas-messuihin ja toisinaan myös Hämeenlinnan kirkon musiikkipainotteiseen iltakirkkoon, jota vietetään sunnuntaisin viideltä, Sintonen kertoo.

Gospelkuoro esiintyy helatorstaina Suvivirsi-tapahtumassa Hämeenlinnan torilla. 

Myöhemmin keväällä on tulossa Pekka Simojoen säveltämä ja Anna-Mari Kaskisen sanoittama Afrikkalainen gospelmessu, ja jouluksi treenataan samojen tekijöiden jouluevankeliumiin perustuva musikaali. 

Pääsiäisenä 2018 on vuorossa Lasse Heikkilän Simon Kyreneläinen -musikaali Arto Myllärisen ohjauksessa.
 

Mene mukaan:
Hämeenlinnan gospelkuoron koelaulutilaisuus järjestetään keskiviikkona 18.1. kello 18 Poltinahon seurakuntatalossa. Kuoro harjoittelee Poltinahon seurakuntatalon musiikkisalissa torstaisin kello 18–20. 
Lisätietoja: Markku Sintonen, p. 040 8049 320
 

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic