fbpx
Kanta-Häme Hämeenlinna

Uusi hoitajamitoitus pakottaa Hämeenlinnan palkkaamaan 23–25 uutta vanhustenhoitajaa – Ensimmäisessä vaiheessa rekrytoidaan kuusi

Tulkinta välittömän ja välillisen hoitotyön erottamisesta hoivakodeissa on yhä epäselvä. Ydinkysymys on, pitääkö varsinainen hoitotyö ja sitä tukevat tehtävät teettää eri työntekijöillä.
Hoitajamitoitusta kasvattavan uudistuksen myötä Hämeenlinnan kaupungin hoivayksiköihin joudutaan palkkaamaan 20–25 uutta työntekijää. Kuva: Anssi Jokiranta
Hoitajamitoitusta kasvattavan uudistuksen myötä Hämeenlinnan kaupungin hoivayksiköihin joudutaan pestaamaan 23–25 uutta työntekijää. Arkistokuva: Anssi Jokiranta

Hämeenlinnan kaupunki vastaa vanhuspalvelujen hoitajamitoituksen kiristymiseen ensimmäisessä vaiheessa kuudella uudella vakanssilla. Hoivakoteihin rekrytoidaan vuoden alusta neljä uutta lähihoitajaa ja kaksi hoiva-avustajaa.

Uudet hoitajat sijoittuvat neljään yksikköön: Voutilakeskuksen Impivaaraan, Birgittakotiin (Tuulos), Koivukotoon (Hauho) ja Sauvolaan (Iittala).

– Rahat tähän on jo varattu budjettiin. Jos rekrytoinnit eivät onnistu eli hoitajia ei löydy, hoidamme ylimenovaiheen lyhytaikaisilla sijaisilla, sanoo Hämeenlinnan sosiaali- ja terveysjohtaja Jukka Lindberg.

– Ostopalveluilla tätä ei hoideta, eli lisäämme henkilöstöä tavalla tai toisella.

Viimeinen nosto huhtikuussa 2023

Lisähoitajien tarve johtuu vuoden alussa voimaan tulevasta 0,55:n hoitajamitoituksesta. Mitoitusta nostetaan asteittain 0,7:ään per asiakas.

– Koko lisäystarpeeksi muodostuu meillä 23–25 työntekijää, Lindberg kertoo.

Viimeisessä vaiheessa, huhtikuussa 2023, kaupungin kaikki parikymmentä hoivakotia tarvitsevat lisäresursseja.

– Joissain yksiköissämme mitoitus on nyt yli 0,6:n, mutta 0,7:ää ei tavoiteta vielä missään.

Valtakunnallisesti hoitajamäärän kasvattaminen alkoi lokakuussa, jolloin vähimmäismitoitus nousi 0,5:een. Se ei vaatinut Hämeenlinnalta toimenpiteitä, koska kaupungin kaikkien hoivayksiköiden mitoitus ylitti sen jo valmiiksi.

Töiden erottamiseen kaivataan tarkennusta

Kuntia ja hoivakoteja on hämmentänyt lakiuudistukseen sisältyvä määräys välittömän ja välillisen hoitotyön erottamisesta toisistaan ympärivuorokautisissa hoivapalveluissa. Lakisääteistä hoitajamitoitusta ei saa enää käyttää hoitotyöhön liittyviin tukitehtäviin, mutta täsmällinen tulkinta on yhä tekemättä.

Valviran 27. lokakuuta antaman ohjeen mukaan välillisiä töitä ovat hallinnollisten töiden lisäksi siivoaminen sekä kaikki pyykkihuoltoon ja ateriointiin liittyvät tehtävät: pyykin kerääminen, peseminen, kuivaus, lajittelu, silittäminen ja jakaminen sekä ruoan valmistus, lämmitys, tarjoaminen ja astioiden tiskaaminen.

– Meille se suurin kysymys on pyykkihuolto, Lindberg sanoo.

Ydinkysymys on, pitääkö varsinainen hoitotyö ja välillinen työ teettää eri työntekijöillä. Valviran ohjeessa lukee, että “pääsääntöisesti välillisistä tehtävistä vastaisi välillisen työn henkilöstö”.

Lindbergin käsitys ja Hämeenlinnan kaupungin lähtökohta on, että tuki- tai välillinen työ voidaan jatkossakin yhdistää varsinaiseen hoitotyöhön, kunhan sitä ei lasketa mukaan vähimmäismitoitukseen.

– Olen ymmärtänyt, että hoivatyöhön varatun vähimmäismitoituksen ylittävää mitoitusta voidaan käyttää myös välilliseen työhön. Tämä on Kuntaliitonkin tulkinta, hän sanoo.

– Mutta selviä ohjeita asiasta ei ole vielä tullut. Katsomme tässä tulevien kuukausien ja vuoden aikana, millaiseksi se välittömän työn ja välillisen työn erottaminen käytännössä määritellään. HÄSA

Lisää hoitajia vaiheittain

Hoitajamitoitusta lisätään neljässä vaiheessa:

1.10.2020: 0,5

1.1.2021: 0,55

1.1.2022: 0,6

1.4.2023: 0,7

Varsinaista hoitotyötä tukevaa välillistä työtä ei lasketa hoitajamitoitukseen.

Valviran ohjeen mukaan välillisellä työllä tarkoitetaan “iäkkäiden henkilöiden hoitoa ja huolenpitoa mahdollistavia tehtäviä, kuten huoneiden ja yhteisten tilojen siivousta, pyykkihuoltoa, ruoan valmistusta ja lämmitystä, yksikön johtajan ja vastuuhenkilön esimies- ja hallinnollista työtä sekä muita vastaavia hoitoa ja huolenpitoa mahdollistavia tehtäviä”.

Valviran mukaan välillisistä tehtävistä “vastaisi pääsääntöisesti välillisen työn henkilöstö, tai jos mainittu tehtävä säännönmukaisesti kuuluisi hoitohenkilökunnan työhön, se määriteltäisiin tehtävänkuvassa eikä sitä otettaisi huomioon mitoituksessa”.

Lue myös: Hoitajien töiden rajoittaminen hämmentää kunnissa ja hoivakodeissa – Hämeenlinnan sote-johtaja Lindberg kritisoi uudistusta (2.9.)

Menot