Kanta-Häme

Uusi kaupunginjohtaja valitaan pian

Useiden tuntien puheiden jälkeen Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto on pääsemässä valitsemaan seuraavaa kaupunginjohtajaa.

 

Keskikaupungin liikennesuunnitelma hyväksyttiin Hämeenlinnan kaupunginvaltuustossa maanantaina kiitellen. Erityisesti kevyen liikenteen väylien ja pyöräteiden määrän lisääminen sai kiitosta. 

Sen sijaan pysäköintisuunnitelma sai runsaasti kritiikkiä. Keskustelusta muodostuikin kiistely toriparkista, vaikka pysäköintisuunnitelma ei ota kantaa siihen, missä keskustaan tarvittavan pysäköintilaitoksen tulisi sijaita. Perussuomalaisten Kari Ilkkala esitti pontta, ettei pysäköintisuunnitelmaa toteutettaisi käytännössä, ennen kuin Etelärannan osayleiskaava on hyväksytty ja tutkittu mahdollisuudet sijoittaa pysäköintilaitoksia Paasikiventien varteen.

Lisäksi tulisi ensin olla tiedossa moottoritien katteen vaikutukset pysäköintiin ja liikenteeseen. Lopulta hyväksytyksi tuli Johannes Koskisen (sd.) tästä hieman lievennetty ponsiesitys. Se hyväksyttiin äänin 47-12. Pääosa kokoomuksen ryhmästä ei olisi halunnut liittää pontta päätökseen.

Engelinrannan kumppanuuskilpailutus sai myös valtuuston hyväksynnän maanantaina. Tosin asia oli valtuuston kokouksessa vain tiedoksi. Siitä puhuttiin silti pitkään. Osa valtuutetuista epäili, ettei ole järkeä edetä asiassa, ennen kuin alueen osa yleiskaava on saatu ainakin luonnosvaiheeseen.

Erityisesti pelkoja oli siitä, että uimahallin läheisyyteen kaavaillusta hotellista halutaan liian näyttävä katseenvangitsija, ns. wow-arkkitehtuurin edustaja. Toisaalta katseenvangitsijaa myös vaadittiin Engelinrannan uudelle alueelle.

Kaupunginjohtajavalintaan valtuuston odotetaan ehtivän maratonkokouksessa vasta illalla useiden tuntien puheiden jälkeen. (HäSa)

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic