Kanta-Häme

Uusi kehitysvammaisten palvelukoti Lammille

Lammin Palkkisillantielle valmistuu vuoden loppuun mennessä uusi Attendon kehitysvammaisten palvelukoti. Uusi palvelukoti korvaa nykyisen Onnelan asumisyksikön.

Attendon uudessa palvelukodissa on paikkoja 15 asukkaalle. Yhdeksän uusista asukkaista tulevat Onnelasta ja loput Hämeenlinnan ja lähikuntien alueelta.

– Uusi palvelukoti tarjoaa nykyisten kehitysvammaisten asumisen laatusuositusten täyttävät asuintilat ja mahdollista yksilöllisen asumiseen, sanoo kehitysvammaisten asumispalveluiden johtaja Erja Kaksonen Attendosta.

Attendon ja Onnelan välinen vuokrasopimus päättyy vuoden vaihteessa. Vuonna 2009 valmistuneen kiinteistön kohtalosta ei toistaiseksi ole tietoa.

Palkkisillantielle tulee jokaiselle asukkaalle oma 25 asuinneliön huone, jonka yhteydessä on henkilökohtainen invalidimitoitettu wc- ja suihkutila.

Rivitalomuotoinen rakennus koostuu kolmesta viiden hengen asumisyksiköstä, joissa jokaisessa on asukkailla yhteinen oleskelutila ja keittiö.

Kiinteistön rakennuttaa ja omistaa Seniorirahasto Oy. Kohteen urakoinnista vastaa erityisryhmien rakennushankkeisiin erikoistunut Mediset Hoivarakentajat Oy. (HäSa)

Päivän lehti

27.11.2020

Fingerpori

comic