fbpx
Kanta-Häme Hämeenlinna

Korona vaatii uuden uhrin Vanajaveden sairaalassa - Uusien tapauksien painopiste on siirtynyt Hämeenlinnasta Riihimäelle

Suositus toisen asteen opintojen etäopetuksesta puretaan näillä näkymin isänpäivän jälkeen eli 9.11. alkaen.
Vanajaveden sairaalassa koronaan menehtynyt henkilö oli iäkäs, ja hänellä oli perussairaus. Arkistokuva: Toni Rasinkangas

Terveyskeskuksen vuodeosastolla Vanajaveden sairaalassa on menehtynyt covid-19-tautiin yksi riskiryhmään kuulunut iäkäs henkilö.

Hämeenlinnan kaupungin tiedotteen mukaan hän sairasti vakavaa perussairautta.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella koronaan on menehtynyt tämän vuoden aikana yhteensä neljä ihmistä. Kolme kuolleista menehtyi lokakuussa. Yksi keväällä kuollut ei kuulunut ikänsä puolesta riskiryhmään.

Covid-19-positiiviseksi testattuja on alueella tähän mennessä 306.

Juttu jatkuu tviitin jälkeen.

“Tauti on päässyt leviämään riskiryhmiin”

Osastohoidossa oli torstaina aamupäivällä Kanta-Hämeen keskussairaalan 6A-osastolla viisi koronapotilasta, Vanajaveden sairaalassa yksi ja Forssan sairaalassa yksi. Tehohoidossa ei ole viikkoon ollut koronapotilaita.

Ajalla 12.–25.10. ilmaantuvuusluku oli 36 sataatuhatta asukasta kohti, kun se on noussut ajalla 21.–28.10. jo 45:een sataatuhatta asukasta kohti.

– Ilmaantuvuusluku on todennäköisesti vielä suurempi. Määrät ovat kasvussa, ja tämä viikko näyttää kohoavan korkeuksiin. Keskiviikkona ilmaantui kahdeksan uutta tapausta. Tauti on päässyt leviämään riskiryhmiin, mikä on erittäin huolestuttavaa. Kun taudin vakava muoto tulee, ikäihmisten kohdalla on hyvin vähän tehtävissä, sillä tehohoito on rankkaa, sanoo sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Järvelä.

Karan koulun tartuntaketjut siirsivät painopistettä Riihimäelle

Uusien tapauksien painopiste on Järvelän mukaan siirtynyt Hämeenlinnasta Riihimäelle.

Jo kolmannen koronatartuntaketjun paljastuminen johti Karan koulun pikaiseen sulkemiseen keskiviikkona Riihimäellä. Lähes 500 oppilasta siirtyivät samana päivänä etäopetukseen uuden koronatartuntaketjun takia.

Kiipulan ammattiopisto tiedotti torstaina, että Hämeenlinnan Punaportin yksikön työntekijä on todettu koronapositiiviseksi. Hän on ollut töissä viimeksi perjantaina 23.10.

Karanteeniin on asetettu kymmeneksi päiväksi yksi Punaportin opiskelijaryhmä ja ryhmän henkilökunta.

Nopea jäljitys oleellista

Sairaanhoitopiirin alueella ei elokuussa ollut epäselviä tartuntaketjuja, ja syyskuussa niitä oli noin 10 prosenttia, mutta nyt epäselviksi ketjuiksi jää jo 25 prosenttia tapauksista.

– Nopea jäljitys 1–2 vuorokaudessa on äärimmäisen tärkeää, jotta tauti ei pääsisi leviämään.

Koronatestejä tehtiin syyskuussa 1 500–1 600 viikossa, ja nyt määrä on noin 2 300. Näytteistä positiivisia on yksi prosentti.

– Kohtuullisen maltillisesti meillä vielä käydään testeissä, Järvelä toteaa.

Toisen asteen opintojen etäsuositus ehkä poistuu

Aiemmin annetut maakunnalliset suositukset ovat edelleen voimassa.

Sally Järvelän mukaan on todennäköistä, että suositus toisen asteen opintojen etäopetuksesta puretaan isänpäivän jälkeen eli 9.11. alkaen. HÄSA

Lue myös: Janakkala sulkee liikuntahallin ja uimahallin saunat 

Juttu päivitetty kokonaan 29.10. klo 15.52.

Menot