Kanta-Häme

Uusi koulu voisi nousta puutarhan paikalle

Hattulan uusi alakoulu rakennetaan näillä näkymin Mierolanpellon alueelle Jokisen kauppapuutarhan paikalle. Puutarhan toiminta on loppunut tänä syksynä.

Hattulan kunta on neuvotellut kaavoitus- ja maankäyttösopimuksesta Reijo Jokisen perikunnan kanssa. Puutarhayrittäjä Raimo Jokinen on yksi perikunnan jäsenistä.

Sopimuksen mukaan kunta kaavoittaa osan noin kolmen hehtaarin suuruisesta alueesta asuinrakentamiselle ja saa vastineeksi 1,35 hehtaarin suuruisen alueen koulun tontiksi.

Hattulan tekninen johtaja Janne Teeriaho kertoo, että uudelle koululle on mietitty paikkaa Hattulantien, Pälkäneentien ja arvokkaaksi määritellyn avoimen peltomaiseman rajaamasta kolmiosta.

Liikuntahalli uudelle valtuustolle

Puutarhan alueeseen on Teeriahon mukaan päädytty muun muassa siksi, että koulun yhteyteen voitaisiin samalla tehdä pukuhuone- ja peseytymistilat lähellä sijaitsevan Parolan jalkapallokentän käyttäjiä varten. Niitä on toivottu pitkään.

Hattulan kiinteistöohjelman mukaan uusi koulu korvaa nykyiset Hurttalan ja Rahkoilan koulut. Se sijaitsee kuitenkin lähempänä Parolan keskustaa, sillä Parolan alakoulun oppilasmäärän ennakoidaan lähivuosina kasvavan Kotirinteen uuden asuinalueen takia.

– Uudesta koulusta on kaavailtu kaksisarjaista alakoulua, mutta tästä keskustellaan tarkemmin sivistyspuolen kanssa, Teeriaho sanoo.

Hän arvioi, että rakentaminen alkaa aikaisintaan vuonna 2015.

Hattulassa on myös keskusteltu mahdollisuudesta rakentaa minimimitoitusta suurempi liikuntahalli uuden koulun yhteyteen. Teeriahon mukaan se ei sisälly kiinteistöohjelmaan, vaan ensi vuoden alussa työnsä aloittava uusi valtuusto saa ottaa kantaa halliasiaan.

Hattulan kunnanhallitus käsitteli kaavoitus- ja maankäyttösopimusta kokouksessaan maanantaina ja päätti lähettää sen valtuuston hyväksyttäväksi. (HäSa)

 

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic