Kanta-Häme

Uusi yläkoulu tarvitaan Hattulaan – mietinnässä vielä kolme eri paikkaa

Hattulan kunnanhallitus hyväksyi tarveselvityksen ja pudotti samalla muutaman paikkavaihtoehdon pois vertailusta.
Parolan yhteiskoululle suunnitellaan korvaavaa uutta rakennusta. Paikkavaihtoehtoja on vielä kolme.

Hattulan kunnanhallitus käsitteli budjettiseminaarissaan alkuviikolla yhtenäiskoulusuunnitelmaa. Ajatuksena on, että nykyiset yläkoulun tilat korvataan uudella rakennuksella.

– Kunnanhallitus hyväksyi tehdyn tarveselvityksen siltä osin, että uusi yläkoulu tarvitaan. Samalla rajasimme paikkavaihtoehdot kolmeen, sillä osa niistä voitiin karsia pois jo tässä vaiheessa, kertoo kunnanjohtaja Katariina Koivisto.

Uudisrakennus tarvitaan, koska nykyinen yhteiskoulu on käyttöikänsä päässä ja siellä on sisäilmaongelmia. Selvitysten mukaan uuden rakentaminen tulee myös halvemmaksi kuin nykyisen rakennuksen korjaaminen.

Tarveselvityksen tehnyt työryhmä esitti alunperin, että uudelle yläkoululle tehtäisiin oma siipi Parolan alakoulun yhteyteen. Sivistyslautakunta päätti kuitenkin elokuun lopussa, että hankesuunnittelun yhteydessä pitää tarkastella muitakin sijaintivaihtoehtoja.

Sivistyslautakunta olisi käynnistänyt hankesuunnitelman teon saman tien, mutta kunnanhallitus käytti otto-oikeuttaan asiassa syyskuussa. Kunnanhallitus halusi tarkempia tietoja esimerkiksi talouden reunaehdoista, henkilöstön näkemyksistä ja oppilasmäärien kehityksestä.

– Kunnanhallitus keskusteli kouluasiasta pitkään, mutta se haluttiin nyt saada eteenpäin, Koivisto kertoo.

Tarveselvityksen yhteydessä esillä oli yhteensä seitsemän paikkavaihtoehtoa, jotka kunnanhallitus rajasi nyt kolmeen. Parolan koulun tontin lisäksi selvitetään vielä yläkoulu rakentamista joko Juteinikeskuksen yhteyteen tai yhteiskoulun nykyisen rakennuksen viereiselle tontille.

Hattulan ensi vuoden budjetin valmistelu on Katariina Koiviston mukaan hyvässä vauhdissa. Kunnanhallitus käsittelee kunnanjohtajan budjettiesitystä kokouksissaan loka- ja marraskuun lopulla.

– Esitys on noin 260 00 euroa ylijäämäinen, eli kunnanhallituksen asettamassa raamissa se ei ihan ole, Koivisto kertoo.

Budjettiesitys ei sisällä verojen korotuksia, vaan tarkoitus on jatkaa nykyisillä veroprosenteilla myös ensi vuonna. HÄSA