Kanta-Häme

Uusi liikuntapassi kannustaa aikuisia pelaamaan ja kuntoilemaan

Lasten Liikunnan Tuen viikko-ohjelmaan osallistuminen on tehty helpoksi.
Fitness&kunto-passin viikko-ohjelmassa on muun muassa luontoliikuntaa Aulangon ulkoilumajan ympäristössä.

Nyt myös aikuiset voivat hankkia liikuntapassin, jolla pääsee helposti mukaan erilaisiin liikuntaharrastuksiin. Liikkumisen ajankohdan voi valita omien mieltymysten mukaan, ilman sitoutumista tiettyihin aikatauluihin tai seurajäsenyyteen. Vastaavan tyyppisiä liikuntapasseja on aiemmin ollut tarjolla koululaisille.

Lasten Liikunnan Tuki ry myy kahta erilaista aikuisten liikuntapassia, Fitness&Kunto- sekä Höntsä-passia. Passilla voi koko syksyn ajan osallistua Lasten Liikunnan Tuen nettisivuilta löytyvän viikko-ohjelman tunneille.

– Esimerkiksi Höntsä-passin ostajan ei tarvitse muuta kuin tulla paikalle sopivissa pelivarusteissa. Me hoidamme salivaraukset ja pelivälineet. Kaveriporukkaa ei tarvitse haalia kokoon. Lisäksi ohjaaja on aina paikalle, kertoo liikunnanohjaaja, pelimestari Otto-Petteri Ventelä.

Hän vakuuttaa, että aina saadaan jonkinlaiset pelit aikaiseksi, vaikka osallistujien määrä ei joka kerta olekaan vakio.

Lukujärjestyksestä löytyy lento-, sulka-, jalka- ja koripalloa, salibandyä sekä vaihtuvia maila- ja pallopelejä. Vuoroja on sekä aamulla että illalla.

Fitness&kunto-passin viikko-ohjelmassa on puolestaan esimerkiksi vesijumppaa, kehonhuoltoa, kuntopiiriä, kuntosaliharjoittelua sekä luontoliikuntaa. Myös näitä vuoroja on sekä aamuisin että iltaisin.

Lasten Liikunnan Tuen tavoitteena on saada liikkeelle myös sellaisia ihmisiä, jotka nykyisin eivät liiku aktiivisesti.

– Liikuntapassi tarjoaa yhteisöllisyyttä ja mahdollisuutta kokeilla erilaisia lajeja. Jos esimerkiksi tuntuu, että olisi kiva pelata joskus lentopalloa, niin nyt se on mahdollista. Saat ja voit olla oman elämäsi personal trainer, luettelee markkinointiviestinnän koordinaattori Kaarina Suvisuo Lasten Liikunnan Tuesta.

Passin voi ostaa tilaamalla sen Lasten Liikunnan Tuen nettisivuilta, lähettämällä sähköpostia tai käymällä yhdistyksen toimistolla.

Aikuisten liikuntapassien viikko-ohjelma on käynnistynyt syyskuun alussa, mutta vielä ehtii hyvin mukaan. Ohjelma jatkuu jouluviikolle asti.

Kevätkaudelle on luvassa uusi viikko-ohjelma. HäSa

Lisätietoja

Viikko-ohjelmat ja passin tilaus netistä lastenliikunnantuki.fi