Kanta-Häme

Uusi Liivuoren päiväkoti korvaa Jukolan ja Nummen päiväkodit

Jukolan päiväkodin nimi on jäämässä pois käytöstä, sillä sen korvaavaa tulevaa päiväkotia on alettu kutsua Liivuoren päiväkodiksi. Päiväkoti rakennetaan Liivuorentien päähän, samalle tontille Jukolan koulun kanssa.

Uusi päiväkoti korvaa myös Nummen päiväkodin.

Toimitusjohtaja Raili Salminen Linnan Tilapalveluista arvioi, että uuden päiväkodin rakentaminen saadaan alkuun vielä tämän vuoden puolella – sillä edellytyksellä ettei kukaan valita uudesta hankintapäätöksestä.

Valituksesta ei viivästystä

Tähän mennessä hanke ei ole Salmisen mukaan juurikaan viivästynyt, vaikka mutkia ehtikin tulla vastaan. Aiemmasta tarjouskilpailusta valitettiin näet markkinaoikeuteen.

– Valitus ei välttämättä viivästyttänyt hanketta, koska tonttiselvityskin piti tehdä, Salminen sanoo.

Tonttiselvityksellä hän tarkoittaa sitä, että kaupungin piti ostaa naapurista peltomaata päiväkotia varten. Suurimmaksi osaksi päiväkoti kuitenkin sijoittuu koulun tontille.

Kaavamuutosta tässä ei Salmisen mukaan tarvita.

Salminen iloitsee siitä, että markkinaoikeudesta tuli päätös jo elokuussa.

– Nyt voimme lähteä tässä asiassa liikkeelle puhtaalta pöydältä.

Uudet urakkatarjoukset

Seuraava askel otetaan ensi maanantaina, johon mennessä urakkatarjoukset pitää jättää. Salminen toivoo, että kaupunki saa tällä kertaa enemmän tarjouksia kuin viimeksi.

– Viimeksi tarjouksia tuli neljä, mutta yksi niistä hylättiin alkumetreillä.

Salminen kertoo, että kyse on KVR-urakasta, jossa sama yritys ottaa vastuun sekä suunnittelusta että toteutuksesta. Kaupungin työryhmä käy läpi eri tarjoajien suunnitteluratkaisut ensin niin, että tarjoajat ja hintatiedot eivät ole tiedossa.

Hinnat otetaan tarkastelussa huomioon vasta toisessa vaiheessa.

Salmisen mukaan hankkeen kustannusarvio on 4–4,5 miljoonaa euroa.

Kaksi päiväkotia tiensä päässä

Uusi päiväkoti tarvitaan, koska Jukolan ja Nummen päiväkotirakennukset ovat tiensä päässä. Niissä on kärsitty sisäilmaongelmista.

Suurin osa Jukolan päiväkodista (viisi ryhmää) toimii tällä hetkellä entisissä tiloissaan Jukolanraitilla, mutta yksi ryhmä toimii vuokratiloissa naapuritalossa.

Nummen päiväkotirakennus sen sijaan ei ole enää käytössä, vaan sen viisi ryhmää toimivat nykyään Kanta-Voutilan talossa.

Lisäksi kummallakin päiväkodilla on esiopetusryhmät, jotka toimivat Jukolan ja Luolajan kouluilla. (HäSa)

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic