Kanta-Häme

Uusi nuorisotila avataan Goodmaniin

Maaliskuun ajan Goodmanissa toimi pop up -nuorisotila, jossa aikaansa vietti noin 80 nuorta illassa. Perjantai-iltaisin kävijämäärä nousi toisinaan jopa sataan. Suosio osoitti, että nuorten omalle tilalle kauppakeskuksessa on kysyntää.

Kun Goodmania suunniteltiin, oli työssä mukana myös nuoria. Jo tuolloin toivottiin kauppakeskusnuorisotilaa. Toive ei toteutunut, koska varaa sen toteuttamiseen ei ollut.

– Goodman on tullut neuvotteluissa paljon vastaan, ja nyt Hämeenlinnan nuoriso- ja lastenkulttuuripalveluilla on varaa rahoittaa tämä hanke. Verkatehtaan Pesä lopetetaan ja senkin resurssit voidaan käyttää uuteen tilaan, sanoo kaupungin nuorisopalveluiden palvelupäällikkö Noora Herranen.

Noin kuukauden kestäneet neuvottelut on nyt saatu päätökseen, ja sopimuksesta puuttuvat vain allekirjoitukset. Uuden nuorisotilan pitäisi aueta syyskuun alussa, ja vuokrasopimuksen on tarkoitus jatkua ainakin vuoden 2016 loppuun. Tilaa uudessa nuokkarissa on 160 neliömetriä.

Se, minkälaista toimintaa uuteen nuorisotilaan tulee, on vielä avoinna. Suunnittelutyössä ovat mukana nuoret itse.

– Tämä oli nuorten toive, joten heillä on tässä paljon valtaa. On ihan mahtavaa, että hanke on vihdoin mahdollinen, Herranen iloitsee.

Myös uuden nimen saavat keksiä tilan käyttäjät. Tila avataan pitseria Topkapin viereen ja sen on tarkoitus olla auki viikon jokaisena päivänä. Toiminnasta vastaavat Hämeenlinnan kaupungin nuorisotyöntekijät.

Tällä hetkellä uuteen tilaan on suunniteltu nuoriso- ja kulttuuritoimen toimintaa vain illoille. Yhteistyökumppaneita ja päivätoiminnan suunnittelijoita kaivataan vielä. HÄSA

Mainos