Kanta-Häme

Uusi Oma Säästöpankki syntyy vuoden lopulla

Etelä-Karjalan Säästöpankki ja Oma Säästöpankki muodostavat Suomen suurimman itsenäisen säästöpankin vuoden loppuun mennessä.

Yhdistymisessä muodostuvan pankin nimenä toimii Oma Säästöpankki oy, jonka kotipaikka sijaitsee Seinäjoella ja pääkonttori Lappeenrannassa. Markkinoinnissa ja asiakasviestinnässä tullaan käyttämään nimeä OmaSp.

– Pankkikonttorit saavat uuden ilmeen syksyn aikana. Asiakkaamme saavat uuden verkkopankin ja modernit mobiilipalvelut käyttöönsä loppuvuodesta, sanoo nykyisen Oma Säästöpankin toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi.

Brändiin sisältyvät eläinhahmot kertovat maakunnallisista ja paikkakuntakohtaisista juurista. Brändistä löytyvät niin Kauhajoen karhu kuin Hauhon orava ja Kymenlaakson punatulkku. Sydänlammin mukaan kuvitusmaailma tukee ajatusta suomalaisesta paikallispankista.

Hyvät lähtökohdat

Yhdistyvien pankkien tämän vuoden neljän ensimmäisen kuukauden liikevoitto oli noin 7,6 miljoonaa euroa

– Vahva taloudellinen asema ja elinvoimainen toimialue antavat hyvät lähtökohdat tulevalle toiminnalle, Sydänlammi uskoo.

Muodostettavan Oma Säästöpankki oy:n tämän vuoden ennakoitu liikevoitto on noin 20 miljoonaa euroa ja taseen loppusumma noin 1 600 miljoonaa euroa. Pankilla on yli 200 työntekijää, jotka palvelevat asiakkaita 38 toimipisteessä.

Nykyinen Oma Säästöpankki muodostui viime syksynä, kun Seinäjoen ja Parkanon seudulla toiminut Oma Säästöpankki ja Hämeenlinnan seudulla toiminut Kantasäästöpankki yhdistyivät.

Pankki toimii Hyvinkäältä Seinäjoelle ulottuvalla alueella. Varatoimitusjohtajana toimii entinen Kantasäästöpankin toimitusjohtaja Tarmo Laine.

Kanta-Hämeessä pankilla on konttorit Hämeenlinnan lisäksi Hauholla, Rengossa ja Riihimäellä. (HäSa)