Kanta-Häme

Uusi omakotitalo myydään ostajalle nyt mahdollisimman valmiina – Kanta-Hämeessä alkoi talo ja tontti -pakettien markkinointi

Talokaupan viimeisin trendi on myydä tontti ja valmis talo samassa paketissa. Ero aiemmin markkinoituun muuttovalmiiseen kotiin on siinä, että talonrakennusyritys hoitaa ostajan puolesta kaiken rakennuslupien hakemisesta, maarakennustöistä ja liittymähankinnoista lähtien.

Kanta-Hämeessä talo ja tontti -kokonaisuuksien markkinoinnin aloitti heinäkuussa Mammuttikoti. Myyjä Harri Kokkala sanoo uuden vaihtoehdon olevan asiakkaalle helpoin.

– Talo ja tontti tehdään nurmimultia myöden valmiiksi.

Tontti ja talo -kaupassa Mammuttikoti palkkaa vastaavan mestarin ja pääsuunnittelijan ja suunnittelee, mitä tontille voi rakentaa. Asiakkaalle tarjotaan mallitaloa, jota voidaan muokata kaavan rajoissa. Nopeimmillaan uusi talo seisoo tontilla kahdeksassa kuukaudessa. Rakennuttajan sijaan yritys kantaa vastuun projektista ja työmaasta.

Kokkala uskoo, että juuri helppous viehättää vaihtoehdossa. Paketin ostaessaan asiakkaalle ei jää epäselväksi, mitä kokonaisuus tulee maksamaan ja mitä töitä jää itselle tehtäväksi.

– Loppujen lopuksi aika harva osaa arvioida itselle muuttovalmiista kodista jäävää työmäärää. Etenkin, jos pariskunnan molemmat osapuolet käyvät töissä, aikaa on rajallisesti.

Vuodenvaihteessa valmiiden talo ja tontti -pakettien markkinoinnin aloittaneella Mammuttikodilla on nyt noin 60 kohdetta eri puolilla maata.

Hämeenlinnan ensimmäiset paketit tulivat myyntiin vajaa kuukausi sitten. Kysyntää on ollut vuoden hiljaisimmasta talokauppa-ajankohdasta huolimatta.

– Mahdollisimman valmis vaihtoehto on kiinnostanut asiakkaita koko sen ajan, kun olen työskennellyt talokaupan parissa. Toki hartiapankkirakentajia on, mutta suurin osa haluaa uuden talon, ei rakennusprojektia.

Mammuttikodilla on pieni tonttireservi valmiina Kanta-Hämeessä. Muutamia tontteja löytyy Hämeenlinnan lisäksi Hattulasta.

– Jos asiakkaan toiveessa on esimerkiksi järvenrantatontti, autamme parhaamme mukaan.

Tähän mennessä tonteista on solmittu myyntisopimukset yksityisten maanomistajien kanssa. Tonttien haaliminen ei kuitenkaan ole talofirman tavoite.

– Etenemme kohde kerrallaan. Pelkkään tonttikauppaan emme ole lähdössä.

Muista alan yrityksistä aiemmin Design-talona tunnettu Den Group markkinoi uutuutena pakettia, johon kuuluu muuttovalmis koti ja maarakennustyöt.

Markkinajohtaja Kastelli-talot puolestaan on kokeillut tontti, talo ja maarakennustyöt -yhdistelmien myyntiä muutamilla paikkakunnilla.

Hämeenlinnan Kastelli-kauppias Matti Körkkö uskoo, että muu Suomi ja Kanta-Häme seuraavat perässä.

– Trendi on selvästi se, että koko ajan halutaan valmiimpia koteja, Körkkö sanoo.

Hämeessä Kastelli-talot myy eniten muuttovalmiita taloja.

– Alalla on positiivinen vire. Jatkuvasti tapahtuu kehitystä. HäSa

Tuoreimpia artikkeleita