Kanta-Häme

Uusi omistaja haluaa ulkomaalaisia Petäykseen

Palvelualojen ammattiliitto PAM on myynyt Petäyksen hotelli- ja vapaa-aikakeskuksen yrittäjälle. Juha-Pekka Tuominen on ostanut Etelä-Hämeen Lomat -yhtiön, jonka mukana hänelle siirtyvät Petäyksen kaikki maa-alueet, rakennukset ja irtaimistot.

Tuominen jatkaa Petäys Resortin liiketoimintaa. PAM aikoo myös jatkaa yhteistyötä uuden omistajan kanssa.

– Minulla on pitkä kokemus kansainvälisestä matkailusta. Pyrin saamaan myös ulkomaalaisia asiakkaita Petäykseen, sanoo Tuominen.

Juha-Pekka Tuominen oli 14 vuotta Hotelli Luostotunturin kylpyläyrittäjänä. Sen jälkeen hän toimi neljä vuotta Lapland Hotelsin myyntijohtajana.

Petäys on Hattulassa Tyrvännöntien päässä Vanajaveden niemellä. Tyrvännön kunnalle se oli aikoinaan merkittävä työnantaja. Hattula on myös pitänyt tärkeänä Petäyksen hotelli- ja ravintolatoiminnan kehittämistä.

– Petäys on todella kaunista kansallismaisemaa. Sen etäisyys pääkaupunkiseudulta, Tampereelta ja Turusta ei ole pitkä. Se sopii hyvin luontomatkailukokemuksiin.

– Tarkoitukseni on kehittää toimintaa yhdessä muiden yrittäjien kanssa, Tuominen sanoo.

Tuomisen mielestä Petäyksessä on tehty hyvää työtä myös PAM:n omistuksessa. Hän kehuu henkilökuntaa, ruokaa ja tiloja.

– Kansainvälisyys on asia, jota Petäyksessä tarvitaan, jotta sinne saadaan enemmän ulkomaalaisia matkailijoita. Yhteydet ja kokemus ovat siinä tärkeitä asioita.

Hattulan kunta kaavoitti PAM:n pyynnöstä Petäyksen alueen uudelleen. Petäys Resort sai useita tuhansia kerrosneliöitä lisää rakennusoikeutta.

– On hyvä, että on mahdollisuus rakentaa lisää. Siitä ei ole kuitenkaan tänä päivänä julkistaa mitään tietoa, Tuominen ilmoittaa.

Hän uskoo kuitenkin, että ajan myötä tiloja myös laajennetaan.

Petäys siirtyy Tuomisen omistukseen helmikuun alusta. Kaupan osapuolet ovat sopineet, että kaupan ehtoja ei julkisteta.

Petäys tunnettiin pitkään Liikeliiton kokous- ja kurssikeskuksena. Liikeliiton ja PAM-ammattiliiton järjestö- ja koulutustoiminnasta merkittävä osa oli Petäyksessä.

Petäyksen toiminta yhtiöitettiin Etelä-Hämeen Lomat -nimiseksi yhtiöksi. Se ilmoitti avaavansa toiminnan ”suurelle yleisölle” ja ryhtyvänsä kilpailemaan muiden hotellien kanssa vuonna 2010.

PAM:n talousjohtaja Jukka Mattila toteaa järjestön tiedotteessa, että maailma on muuttunut. Jotta ammattiliiton voimavaroja voidaan kohdentaa liiton ydintoimintaan, kuten edunvalvontaan, täytyy välillä tehdä ratkaisuja, jotka johtavat uusiin toimintatapoihin.

– Vanhasta täytyy voida luopua, jotta voidaan kehittää uutta, Mattila sanoo.

Petäyksen myyminen oli Mattilan mukaan pitkä prosessi. Hänen mielestään myyntiaika oli nyt oikea. Petäys Resort voitiin siirtää kasvavana yrityksenä uuteen ammattimaiseen omistukseen.

– Käytämme jatkossakin Petäystä koulutus- ja kokouspaikkana. PAM:n jäsenet ja ammattiosastot saavat myös etuja hotellin palveluista.

PAM:n tiedotteessa vakuutetaan, että osakekauppa ei vaikuta Petäyksen henkilökunnan työsuhteisiin tai ehtoihin. Työntekijät jatkavat entisissä tehtävissään. 

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic