Kanta-Häme

Uusi Ossin Pulla avaa kahden kuukauden päästä

Tammikuussa Aulangontiellä tulipalossa tuhoutuneen Ossin Pullan leipomon seuraajan remontti valmistuu noin kahden kuukauden päästä.

Uusi leipomo rakennetaan yrittäjä Ossi Tammisen jo vuosi sitten ostaman teollisuushallin tiloihin Ratasniittyyn.

– Suunnitelmat ja piirustukset ovat valmiit ja tarvittavat luvat saatu. Toivottavasti pysymme aikataulussa, mutta vielä on paljon tekemistä, Tamminen toteaa.

Leipurin mukaan timpuri aloitti työt Ratasniityssä maanantaina. Tuotannon uudelleen käymistä odotellessa yrityksen omat kahvilat pysyvät edelleen suljettuina.

– Pidämme sitten kunnon avajaiset, kun homma saadaan taas pyörimään.

Tamminen kiittelee edelleen vakuutusyhtiötään Pohjantähteä.

– Asiat ovat sujuneet ja kaikki korvaukset tulleet ajallaan.

Palkanmaksu keskeytetty

Ossin Pullan 13 työntekijää ovat nyt remontin valmistumiseen saakka Tammisen mukaan ”työmarkkinoiden käytettävissä”.

– He saivat kaksi viikkoa palkallista vapaata heti tulipalon jälkeen ja sitten heille maksettiin lomarahat. Sittemmin palkanmaksu on keskeytetty TE-keskuksen ohjeiden mukaan tulipalon vuoksi.

Työntekijöitä ei siis ole virallisesti lomautettu, ja leipurin mukaan yhtä lukuun ottamatta kaikki ovat luvanneet palata töihin.

– Heillä on vapaus tehdä tällä välin muita töitä, sillä liiton päivärahat eivät tahdo riittää elämiseen, Tamminen sanoo.

Hän aikoo peruskorjata myös Aulangontien kiinteistön.

– Tehdään vähän isompi remontti. Talo jäänee asuinkäyttöön, ellei sitten ilmaannu vuokralaista, joka haluaa katutason tilat kokonaisena vuokrata. Otan tarjouksia vastaan, Tamminen yllyttää. (HäSa)