Kanta-Häme

Uusi polttoainejakelija GT ehti jo Hämeenlinnaan

 

Suomeen rakennetaan uutta polttoaineiden jakeluketjua. Suomen ensimmäisiin lukeutuva GT avataan Hämeenlinnassa torstaina. Yritys sijoittuu vanhan kolmostien varten varteen Viralassa. Liiketiloissa on toiminut huoltoasema pitkään aikaisemminkin.
 
– Nyt sopimuksia on kymmenkunta, puhelimet soivat kuumina ja kauppiaiden keskuudessa innostus on todella kova, yhtiön toimitusjohtaja Mika Määttä sanoo.
 
Hän on vakuuttunut siitä, että vuoden kuluttua on vähintään sata yrittäjää, kahden puolen päästä kaksisataa.
 
Kasvuvauhti voi tuntua kovalta, mutta todellisuudessa se ei ole sitä. Kaikki perustuu markkinatilanteeseen.
 
– Kysyntä on kauppiaspuolelta niin voimakas, että homma onnistuu. Me emme kahlitse yksittäisiä yrittäjiä tiukoilla säännöillä. He tekevät kauppaa haluamalla mallilla, meille se ei kuulu, Määttä kertoo.
 
Aikaisemmin yksittäiset bensiinikauppiaat ovat joutunut vaikeuksiin juuri ketjujen suuren määräysvallan vuoksi. Bensiinikauppiaat ovat kritisoineet suurten, jopa maailman suurimpien yhtiöiden ketjujen tehneen mahdottomaksi yritystoiminnan alalla.
 
Mika Määttä uskoo myös kuluttajan saavan etua, kun kilpailu kiristyy.
 
– On tässä myös hintakilpailun paikka, kauppatilanne on Suomessa niin jämähtänyt.
 
Määttä painottaa, että jatkossa yrittäjät voivat toimia missä tahansa hallitsemallaan kiinteistöllä, GT ei siihen puutu. Ei myöskään siihen, mitä muuta yrityksessä myydään – vaikka hevoskärryjä, puhelinpylväitä tai lastenvaippoja.
 

Päivän lehti

23.10.2020

Fingerpori

comic