Kanta-Häme

Uusi siirtolapuutarha Aulangon ulkoilumajan viereen

Uuden siirtolapuutarhan paikka on siirtymässä Aulangon Heikkilän luoteispuolelta Aulangon ulkoilumajan ja golfkentän väliselle peltoalueelle. Syynä ovat maanomistuskysymykset ja suojelurajoitukset.

Vt. kaupunginjohtaja Juha Isosuon mukaan uusi sijainti on monessa suhteessa aikaisempaa parempi. Aulangon ulkoilumajan edessä on suuri pysäköintialue, mikä vähentää uusien pysäköintialueiden rakentamistarvetta. Uusi alue on myös lähempänä linja-autopysäkkiä sekä golfkenttiä ja Katajistoa.

Alueelle ei tarvitsisi rakentaa yhteisrakennusta, sillä siirtolapuutarha-alueen asukkaat voivat vuokrata pitkään vajaakäytössä ollutta Aulangon ulkoilumajaa erilaisiin tilaisuuksiin. Vuokrattavana olisivat myös ulkoilumajan saunatilat.

Noin sadan metrin päässä ulkoilumajalta rantaan on vanha rakennus, jonka siirtolapuutarhan kiinteistöyhtiö voi peruskorjata esimerkiksi saunarakennukseksi. Uutta rakennuspaikkaa Aulangonjärven rantaan ei saa kaavoittaa.

Kaupunginhallitus käsittelee siirtolapuutarhaa kokouksessaan maanantaina. Tarkoituksena on nimetä hankkeelle ohjausryhmä ja hyväksyä Teijo-Talot oy Häme siirtolapuutarhan perustajaurakoitsijaksi.

Aloite siirtolapuutarhasta tehtiin vuonna 2009. (HäSa)