fbpx
Kanta-Häme

Uusi soralupa Rehakkaan

Janakkalan ympäristölautakunta myönsi torstaina maa-ainesten ottoluvan turenkilaiselle Jul Atte oy:lle sekä pälkäneläiselle Niemisen sora oy:lle. Yritykset aikovat toimia Kirkkoportintien varrella Rehakan Puurokorvenmäellä.

Yrityksillä on samanaikaisesti vireillä myös ympäristölupahakemus kalliokiviaineksen ottamiseen ja jalostamiseen sekä puhtaiden maa-ainesten maankaatopaikalle.

Puurokorvenmäki on uusi maa-ainestenottoalue, jonne ei ole aiempia lupia. Lähin asuinkiinteistö on 770 metrin päässä ottoalueelta.

Yli 20 muistutusta ja mielipidettä

Lupahakemus sai yli 20 mielipidettä ja muistutusta, joissa useimmissa vastustettiin lupien myöntämistä. Muistuttajat vetosivat muun muassa pölyyn ja meluun sekä huonokuntoiseen Kirkkoportintiehen.

Puurokorvenmäkeä ei ole merkitty maakuntakaavaan maa-ainesten ottoalueeksi, mutta silti Hämeen liitto katsoo lausunnossaan, ettei ottoalue vaikeuta maakuntakaavan toteutumista alueella.

Myönnetty maa-ainesten ottolupa on voimassa 15 vuotta. Se sallii enintään 935 000 kiintokuutiometrin ottamisen. Vuosittain saa ottaa enintään 200 000 kiintokuutiometriä.

Murskaamista ja seulontaa saa tehdä maanantaista perjantaihin kello 7–22. Lisäksi annetaan aikarajoituksia poraamiselle ja rikotukselle, räjäytyksille sekä kuormaamiselle, kuljetukselle ja jälkihoitotöille. (HäSa)

 

 

 

 

 

 

Menot