Kanta-Häme

Uusi sushiravintola aloittaa Goodmanissa

Ajito Sushi & Buffet -niminen ravintola aloittaa Fontanasin vanhoissa liiketiloissa kesä-heinäkuun vaihteessa. Fontanas lopetti toimintansa toukokuun viimeinen päivä.

Uudet yrittäjät ovat kiinalainen pariskunta Haiyun Liu ja Xiao Wei Ji. Heillä on viiden vuoden ravintola-alan kokemus takanaan ja he ovat noin vuoden ajan etsineet sopivia liiketiloja omalle yritykselleen nimenomaan kauppakeskuksista.

Sushiravintola ottaa Fontanasin entisten tilojen lisäksi käyttöönsä viereisen tyhjänä olleen liiketilan. Asiakaspaikkoja saadaan näin melkein kolmekymmentä lisää. Yhteensä paikkoja tulisi olemaan noin 60 sisällä ja 38 terassilla.

Yrityksen päätuote on nimenomaan sushi. Ajito Sushi & Buffetin tavoitteena on olla hyvätasoinen aasialainen ravintola, joka tarjoaa buffetin lisäksi, à la carte -annoksia ja noutoruokaa.

Sushin lisäksi keittiössä valmistuu lämpimiä aasialaisia ruokia. Ravintolaan tulee myös a-oikeudet.

Yrityksen lupa-asioita ja sopimuksia hoitava asiamies Heikki Ollila uskoo, että yrittäjät ovat oikeaan aikaan liikejalalla.

– Kymmenen vuotta sitten Helsingissä aloittanut ensimmäinen aito sushiravintola ei oikein menestynyt. Tilanne on nyt toinen: sushin suosio on räjähtänyt käsiin eikä sille näy loppua.

Ensi viikolla alkavat LVI-asennukset ja joitakin muutoksia vanhoihin kytkentöihin on tehtävä.

Ollilan mukaan yrittäjät haluavat päästä aloittamaan Fontanasin vanhoissa tiloissa jo kesäkuun puolivälissä ja laajentaa 1.7. viereen valmistuvaan tyhjään tilaan. HÄSA