fbpx
Kanta-Häme

Uusi Sykäys, uudet kujeet - keikkabussissa on tilaa myös faneille

Hämeenlinnalaispumppu Sykäys sai keväällä uutta potkua bänditoimintaansa, kun rivien harvennettua remmiin liittyivät laulaja-kitaristi Sami “Mustaparta” Aarnio ja basisti Pasi Rekola. Rumpali Arttu Malin kuvailee rytmiryhmän kuulostavan uudella kokoonpanolla entistä enemmän itseltään eli tanakalta suomirockilta punk- ja metallimausteilla höystettyinä.
 
– Jätkät ovat tuoneet biisintekoon uusia näkemyksiä, vaikka pääosin hoidan vielä sanoituspuolen ja sävellykset kitaristimme Jesse Rekola.
 
Yhtye on saanut keikkailuunsa eloa uuden managerinsa Jukka Holopaisen hellässä huomassa. Kokenut mies on tehnyt yhteistyötä muun muassa Michael Monroen sekä yhdysvaltalaisyhtyeiden L.A. Guns, Stone Sour ja Megadeath kanssa. Seuraavaksi Sykäys esiintyy perjantaina Kotiteollisuuden lämppärinä Vääksyn Hotelli Tallukassa, jonne rockin viitoittamaa tietä kulkeva pumppu on järjestänyt keikkabussin faneilleen.
 
– 50 nopeinta pääsee mukaan. Tikettiin sisältyvät kuljetukset, keikka ja pari neuvoa antavaa. Linja-auto starttaa Jukolan torilta kello 19, ja karavaani kulkee Papukaija Pubin kautta, Malin virnistää.
 
Lisätietoja löytyy yhtyeen facebook-sivustolta.
 
Musiikkivideo, ehkä jopa levy
Viime syksynä perustetulla Sykäyksellä ei kauan ehtinyt nokka tuhista, kun yhtye julkaisi kevättalvella ensimmäisen eepeensä ja veti Suiston täyteen neitsytkeikallaan. Toukokuussa yhtye purkitti Sound Supremessa Kohti parempaa -kakkoseepeensä, jonka singlestä kuvattu musiikkivideo Sokea on pyörinyt ahkerasti Youtubessa.
 
– Digitaalisessa lätyssä näkyy vahvasti levyn tuottaneen Janne Saksan kädenjälki. 
 
Sykäyksen kesään kuuluvat ainakin keikat Wanaja Festivalin jatkoilla ja Elomessuilla. Työn alla on myös uusi musiikkivideo, joka kuvataan indie-elokuvia tekevän Miika Hakalan ohjauksessa. Syksyksi on varattu aikaa myös studioon.
 
– Kappaleita on jo sen verran, että niistä voi syntyä mahdollisesti jopa esikoisalbumi.
 
 
Sykäys ja Kotiteollisuus pe 12.7. Vääksyn Hotelli Tallukassa. Lähtö yhteisbussilla Jukolan torilta kello 19.15.

Menot