Kanta-Häme

Uusi tilaisuus haastaa VR

Verkatehtaan Lasipihalla järjestetään 29. marraskuuta kansalaisvaikuttamisen tilaisuus, jossa keskustellaan Hämeenlinnan junayhteyksistä.

Tilaisuudessa käydään suuri paneelikeskustelu, johon osallistuu sekä Hämeenlinnan alueen että VR:n edustajia.

– Tarkoitus on järjestää kansalaistori-tyyppinen tapahtuma, jossa kaikki halukkaat pääsisivät antamaan palautetta aiheesta, maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen kertoo.

Tilaisuuden paikaksi valikoitui Verkatehdas, jotta kaikki halukkaat mahtuisivat varmasti mukaan.

Viime viikolla VR:n järjestämässä yleisötilaisuudessa Hämeenlinnan rautatieasemalla yrityksen johto toivotettiin tervetulleeksi buuauksin. Tilaisuudessa lupailtiin suoraa taajamajunayhteyttä Hämeenlinnasta Helsinkiin.

– Rautatieaseman tilaisuuden kuohunta osoittaa asian tärkeyden. Toivonkin, että kaikki jotka kykenevät saapuisivat paikalle. Nyt on tarve näyttää yhteisen viestin voima, Ahonen toteaa.

Hän kertoo, että tilaisuuteen on tarkoitus järjestää myös mahdollisuus etäkommentoinnille esimerkiksi viestiseinän avulla. Suunnitelmat ovat kuitenkin vielä sen verran auki, että tarkemmin asiasta tiedotetaan lähempänä tilaisuutta.

Jos viestinsä haluaa saada vietyä VR:lle, on varmin tapa kuitenkin tulla paikan päälle.

– Kaikki etäkommentit kyllä kootaan talteen, mutta emme voi taata, että ne ehditään esittää tilaisuudessa.

Ahonen toivoo, että tilaisuudessa tulisi esille etenkin junayhteyksien huonontumisen aiheuttamia käytännön ongelmia ja taloudellisia vaikutuksia.

VR:ltä paikalle on tulossa kaksi edustajaa, joista toinen on yrityksen matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen. Toisen osallistujan henkilöllisyys ei ole vielä tiedossa.

Kaupungin ja maakunnan edustajien lisäksi paneeliin osallistuu Hämeenlinnan seudun elinkeinoelämän edustajia ja alueen tärkeitä yhteistyötahoja.

– Toivon, että VR ottaa palautteesta onkeensa. Häsa

Keskustelutilaisuus VR:n junayhteyksistä Verkatehtaan Lasipihalla 29.11. klo 16:30–18.

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic