Kanta-Häme

Uusi vakuutus kannustaa hyvinvointiin

OP-ryhmä tavoittelee parhaillaan vähintään tuhatta käyttäjää pilottiryhmään, joka kokeilee uudenlaista terveellisiin elämäntapoihin kannustavaa vakuutusta. Käyttäjille tarjotaan houkutteleva porkkana, sillä kuukausitavoitteisiin pääseminen alentaa vakuutusmaksua kolmanneksella.

– Puolen vuoden ajan seurataan asiakkaiden kokemuksia ja parannusehdotuksia. Pilottijakson päätyttyä hiotaan mallia ja otetaan mahdollisesti käyttöön laajemmin, kertoo OP-ryhmän asiantuntijapäällikkö Lasse Palovaara.

OP:n uusi vakuutus antaa asiakkaalle mahdollisuuden valita neljä eri tapaa parantaa hyvinvointiaan. Jos asetettu kuukausitavoite täyttyy, vakuutuksen kuukausimaksu laskee 33 prosenttia.

– Me haluamme ennen kaikkea, että ihmiset innostuvat pitämään huolta terveydestään ja nauttivat hyvästä olosta. Pienen säästön tavoittelu antaa lisäkannustimen.

Vakuutuksen ottaja valitsee haluaako tavoitella palkkioon oikeuttavaa pistemäärää liikkumalla päivittäin, treenaamalla lihaskuntoa, syömällä terveellisesti vihanneksia ja hedelmiä vai osallistumalla säännöllisesti energiatesteihin.

Haasteiden tavoitteiden täyttymistä seurataan sykemittarin ja älypuhelimen avulla, paitsi energiatestissä, joka edellyttää testeissä käymistä.

– Vaikka käyttäjän aktiivisuutta seurataan älypuhelimen avulla, emme lähde pohtimaan huijausyrityksiä. Isoveli valvoo –mentaliteettia ei ole. Asiakasta motivoidaan huolehtimaan terveydestään ja se riittää, Lasse Palovaara sanoo.

OP-ryhmä kokeili jo kesällä kahden kuukauden ajan vakuutusmallia kutsumalla sata omaa asiakastaan koeryhmään. Sadasta osallistuneesta 90 saavutti asetetut tavoitteet ja antoi hyvää palautetta uudesta vaihtoehdosta.

Ajatus on, että käyttäjät kirjaavat omat saavutuksensa älypuhelimelle lataamaansa ohjelmaan. Ohjelma välittää tiedon eteenpäin ja OP saa laskutusta varten kuittauksen saavutetusta tasosta. Vakuutusmaksu veloitetaan joka kuukausi maksukorttiveloituksena.

Vakuutus ei suoraan korvaa mitään olemassa olevaa vakuutusta, mutta sillä saa uudenlaisen turvan tapaturmiin. Tavalliseen tapaturmavakuutukseen liittyvä rajanveto rappeutuman, kulumisen tai tulehduksen aiheuttaman vamman ja äkillisen tapaturman aiheuttaman vamman välillä jää pois.

Vertailu olemassa olevien vakuutusten kanssa on vaikeaa, sillä uusi vakuutus on yksinkertaistettu, mutta Lasse Palovaaran mukaan samalla vakuutusehtoja on myös helpotettu.

Uusi vakuutus on tapaturmavakuutus, joka korvaa kaikki kuntoliikunnan aiheuttamat äkilliset tapaturmat. Edellytys on, että ne hoidetaan Omasairaalassa Helsingissä.Matka- tai sivukuluja ei korvata.

– Jos vaikka akillesjänne katkeaa, asiakas soittaa Omasairaalaan, jossa hänet ohjataan sairaalan lääkärille ja edelleen hoitoon. Vamma hoidetaan ja hoitokulut korvataan alusta loppuun, Lasse Palovaara selittää.

Kuolemantapausta tai invaliditeettiä vakuutus ei korvaa.

Vakuutuksen ottajan ikää ei kysytä, mutta vakuutus ei kata kilpaurheilun eikä lisenssivakuutuksin korvattavia vammoja.

– Omasairaalan käytön ja vakuutuksen kytkeminen on uutta, mutta tavoite on helpottaa asiakkaan hoitokokemusta. Omasairaalatoiminta laajenee jo ensi kesänä Tampereelle ja myöhemmin myös Turkuun, Ouluun ja Kuopioon.

Omasairaalan toiminnan laajeneminen mahdollistaa vakuutuksen käyttöönoton myös muualla kuin pääkaupunkiseudulla. HÄSA