fbpx
Kanta-Häme

Uusi yksityinen päiväkoti Aulangolle

Jaarlin päiväkodit oy avaa uuden yksikön Aulankokeskukseen.

Ensi elokuussa avattavaan yksityiseen päiväkotiin tulee ensi vuodenvaihteeseen mennessä hoitopaikka noin 30 lapselle, mutta toiminta aloitetaan pienemmällä ryhmällä. Jaarlin päiväkodit oy ja Hämeenlinnan kaupunki allekirjoittivat kiinteistön vuokrasopimuksen tällä viikolla.

Vuonna 2003 remontoitu rakennus on pääosin valmiiksi sopiva päiväkotitoimintaan.

Aulankokeskuksen kiinteistö on rakennettu 1890-luvulla, ja se toimi alun perin kansakouluna. Myöhemmin rakennuksessa on toiminut mm. luontokoulu Ilves. Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arx järjestää rakennuksessa luontoaiheisia työpajoja. Arxin iltatoiminta rakennuksessa jatkuu myös päiväkodin avaamisen jälkeen.

– Järjestelystä on etua meille molemmille, koska saamme vuokrakustannuksia jaettua, yrittäjä Sari Louhio-Järvinen kertoo.

Uusi päiväkoti toimii samalla liikuntapainotteisella pienryhmäperiaatteella kuin Jaarlin päiväkotien muutkin yksiköt.

– Lisäksi päiväkodista tulee luontopainotteinen, jossa liikutaan vielä enemmän ulkona kuin muissa yksiköissämme, Louhio-Järvinen sanoo.

Kymmeniä jonottaa hoitopaikkaa

Sari Louhio-Järvinen kertoo etsineensä pitkään kaupungin itäpuolelta päiväkotitoimintaan sopivaa kiinteistöä. Yrityksen hoitopaikat ovat täynnä, ja Poltinahon yksiköstä paikkaa jonottaa kymmeniä lapsia.

– Nyt mitataan, kuinka vanhemmat jaksavat kuljettaa lapsia hoitoon, Hämeenlinnassa kun on totuttu, että paikka on kodin läheltä tai työmatkan varrelta. Jo tähän mennessä kysyntää on tullut hyvin Sairion suunnalta ja Hattulasta.

Paikkoja kysytään jatkuvasti myös lapsille, joilla on jo hoitopaikka kaupungin ylläpitämästä päiväkodista.

Yksityiselle on kysyntää

Vuonna 2009 perustetun Jaarlin päiväkodit oy:n liiketoiminta on kasvanut nopeasti. Louhio-Järvinen uskookin yksityisen päivähoidon yleistyvän tulevaisuudessa.

– Vaihtoehtoja tarvitaan. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla ja Oulussa yksityisiä hoitopaikkoja on huomattavasti enemmän, Hämeenlinna ollut tässä suhteessa kovasti jäljessä.

Yrityksellä on yksiköitä vuonna 2010 valmistuneessa Poltinahon päiväkodissa, 1-5 –vuotiaiden ryhmä Kankaantakana ja ruotsinkielinen kielikylpypäiväkoti Ojoisilla. Yksiköissä hoidetaan noin 180 lasta ja niissä on 26 työntekijää.

Jaarlin päiväkodit avaa uuden yksikön ensi syksynä myös Hattulaan nykyisen päiväkoti Myllytontun tiloihin, kun Hattulan kunnan ylläpitämä päiväkoti sulautetaan laajennettavaan Tiitiäisen päiväkotiin. Uusien yksiköiden myötä Jaarlin päiväkodissa käy ensi vuodenvaihteen tienoilla hoidossa noin 240 lasta. Yritys on etsinyt toimitiloja myös Turengista. (HäSa)

Menot