Kanta-Häme

Uusi yökerho avaa perjantaina Reskalla

Hyvän palvelun paikka. Näin kuvailee yrittäjä Outi Mertamo perjantaina avattavan yökerho Pilkkeen liikeideaa.

Liikeideaa Miika ja Outi Mertamo ovat pyöritelleet pitkään, mutta varsinaisesti yökerhon perustamistöihin päästiin vasta pari viikkoa sitten, kun Mertamoille selvisi, että he saavat tilat vuokralle.

– Kiirehän tässä on ollut, mutta halusimme avata pikkujoulukauteen. Suuret kiitokset vain kaikille viranomaisille, jotka ovat ymmärtäneet hyvin, että asiat pitää saada vauhdilla eteenpäin, Outi Mertamo kiittelee.

Alakerran baarista yrittäjät suunnittelevat jutustelupaikkaa, missä soi suomipop ja -rock. Yläkerta on taas perinteisempi yökerho listahitteineen.

– Musiikillisesti tavoittelemme laajaa asiakaskuntaa.

Ikäraja on 18 vuotta.

Mertamot aikovat palkata yökerhoon 5–7 työntekijää. He suunnittelevat myös, että muissa ravintoloissa toimivien työntekijöiden tunteja voi lisätä, jos halukkuutta riittää.

Tiloissa aiemmin toiminut UP-yökerho sai molemmat seinänaapurinsa vihaisiksi. Sopimuksia melusta ei noudatettu.

– Olemme keskustelleet molempien taloyhtiöiden asukkaiden kanssa hyvässä hengessä. Olemme etsineet entisiin ongelmiin ratkaisuja, etteivät ne enää toistuisi. Emme halua olla haitaksi. Esimerkiksi testaamme äänentoiston ennen avajaisia.

Keskustelua on käyty myös vastapäisen Night Lifen henkilökunnan kanssa. Ravintolat aikovat tehdä yhteistyötä sen eteen, että rauha kävelykadulla säilyy, vaikka ihmisiä siellä yöllä liikkuukin.

Aikaisemmin melua aiheutti yökerhon edustalla oleva kesäterassi. Mertamot eivät aio avata terassia lainkaan.

– Meillä on Vanha pankki Reskan toisessa päässä. Sen terassi on auki aamuneljään kesällä, joten se riittää.

Pilke yökerhossa on 320 asiakaspaikkaa ja se on auki perjantaisin ja lauantaisin. Muina aikoina yrittäjät vuokraavat tilaa halukkaille.

Mertamot pyörittävät Pilkkeen lisäksi Vanhaa pankkia, Fresnoa Hämeenlinnassa ja Lahdessa sekä Linnan ravintolaa helmikuun loppuun asti. Silloin Kansallismuseo kilpailuttaa Hämeen linnan ravintolatoiminnan, ja jatko on katkolla.

– Sekin oli yksi syy siihen, miksi halusimme löytää jonkin uuden ravintolatoiminnan. Koskaan ei tiedä, saammeko jatkaa Linnassa vai emme. HÄSA

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic