Kanta-Häme

Uusia asuntoja ikähaitarin molempiin päihin

Kaurialaan nousee lähiaikoina uusia nuorisoasuntoja – ympäristö- ja rakennuslautakunta myönsi rakennusluvan myös uudelle vanhusten palvelutalolle Papinniittyyn ja Aulangon ratsastustallin uudelle maneesille.

Hämeenlinnan seudun nuorisoasuntojen kiinteistöyhtiö suunnittelee aloittavansa uuden kerrostalon rakentamisen Kaurialaan vielä tämän syksyn kuluessa. Talo tulee Maijantien ja Rinkelinkadun kulmaan.

Taloon on tulossa viisi kerrosta. Kaikkiaan sinne 39 asuntoa. Niiden lisäksi pihaan rakennetaan grillikatos. Talon arvioidaan valmistuvan ensi vuoden lopulla.

Toiminnanjohtaja Aki Granlund kertoo, että pääosa asunnoista on vajaan 40 neliön yksiöitä.

– On tulee sinne muutamia kaksiota myös. Talon rakentamisen alkaa heti, kun rakennuslupa on lainvoimainen ja rahoituksesta on varmuus.

Taloon on luvassa Rayn investointiavustus. Aralta on lisäksi haettu korkotukilainaa.

Nuorisoasunnot on tarkoitettu 18-29-vuotiaille itsenäistymässä oleville nuorille. Niissä saa asua maksimissaan viisi vuotta. Hämeenlinnassa on tällä hetkellä noin sata nuoriso-asuntoa, joista on kova kysyntä.

– Vain noin 10 prosenttia hakijoista on päässyt meille asumaan.

Vanhuksille palvelutalo

Seinäjokelainen rakennuttaja Lakea oy sai rakennusluvan vanhusten palvelutalolle, joka tulee Hultinkadulle Idänpäähän. Taloon tulee palveluasunnot 42 vanhukselle.

Kaksikerroksisen palvelutalon rakentamisen pitäisi alkaa vielä tänä vuonna ja olla valmista ensi vuoden lopulla. Talon palvelutuottajana toimii Mikeva oy.

Lakealla ja Mikevalla on kolme yhteistyökohdetta Hämeenlinnassa.

Rakennusluvat on jo myönnetty kahdelle muulle palvelukodille. Toinen niistä on tulossa Sairionrantaan Vaneritehtaantielle.

Tämä kehitysvammaisten palvelukoti sai poikkeamisluvan jo viime vuonna, mutta naapurissa sijaitseva asunto-osakeyhtiö valitti asiasta Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen. Valitus meni kumoon ja nyt hanke on etenemässä.

Kuntoutujille palvelukoteja

Lakean tekninen johtaja Timo Mantila kertoo, että lisäksi liikkeelle on lähdössä myös Laaniitynkatu 17:ään tuleva mielenterveyskuntoutujien palvelukoti.

Molemmat palveluyksiköt on tarkoitus rakentaa uudella tekniikalla puurakenteisista tilaelementeistä kolmessa kuukaudessa. Tavoitteena on, että ne valmistuisivat jo ensi keväänä.

Molempiin tulee tilaa noin 15 asukkaalle.

Lautakunta myönsi rakennusluvan myös Aulangon ratsastuskoulun uudelle maneesille. Vajaan 2 000 neliön rakennuksen pitäisi nousta vanhan maneesin tilalle jo ennen vuodenvaihdetta. (HäSa)