Kanta-Häme

Uudenlainen kouluesitys Hattulassa – Kunnanhallitus ei sijoittaisi uusia koulutiloja lainkaan Parolan koulun tuntumaan

Kunnanhallitus esittää, että uusia koulutiloja soviteltaisiin vain Juteinin koulun lähelle, eikä lainkaan Parolan koulun tuntumaan.
Uusia koulutiloja rakennetaan kunnanhallituksen esityksen mukaan vain Juteinikeskuksen tuntumaan.

Hattulan yhtenäiskoulun kaikki uudet tilat ovat tulossa Juteinin koulun yhteyteen, mikäli valtuusto on samalla kannalla kuin maanantaina kokoontunut kunnanhallitus. Kunnanhallitus ei siis lämmennyt ajatukselle, että uusia tiloja tulisi Juteinin alueen lisäksi myös Parolan koulun lähettyville.

Juteinin koulun ympäristöä tilojen sijoituspaikaksi esitti kunnanhallituksen uusi jäsen Mari Monto (vihr.). Kunnanhallitus hyväksyi esityksen yksimielisesti.

 

Parolan yhteiskoulun nykyiset tilat halutaan korvata uusilla, koska koulurakennus on tullut teknisesti tiensä päähän, ja lisäksi rakennuksen käyttäjät ovat kärsineet huonosta sisäilmasta. Laskelmat ovat osoittaneet, että uuden rakentaminen tulee edullisemmaksi kuin vanhan korjaaminen.

Kunnanhallituksen päätöksenä oli, että ratkaisu haettaisiin Juteinin koulun ympäristöstä kaavamuutoksen yhteydessä.

Päätöksen mukaan tulisi myös tutkia, kannattaako osa koulutiloista rakentaa hiekkaparkille ja myöhemmin rakentaa lisää Mierolanpellon puolelle vai onko järkevää suunnata koulurakentaminen suoraan Mierolanpellon puolelle ja osoittaa parkkialue yksityiselle päiväkotitoimijalle.

”Näin toimien saadaan Juteinin alue tehokkaaseen varhaiskasvatus- ja koulukäyttöön ja päätoiminnot keskustan alueelle”, päätöksessä todetaan.

Ehdolla oli kampus myös Parolan koulun lähelle

Kunnanjohtajan esityksenä maanantain kokouksessa oli, että uudet tilat rakennettaisiin kahteen paikkaan eli Parolan koulun lähelle ja Juteinin koulun alueelle. Tämä niin sanottu kahden kampuksen malli oli myös sivistysjohtajan alkuperäinen esitys.

Kahden kampuksen malli ei kuitenkaan menestynyt aiemmissa lautakuntakäsittelyissäkään. Sivistyslautakunta äänesti sen kumoon ja päätyi esittämään, että uudet tilat rakennettaisiin Parolan koulun läheisyyteen yläkoulun viereiselle metsätontille.

Tekninen lautakuntakin oli yhden kampuksen kannalla, mutta niin, että sijoituspaikkana olisi Parolan koulun opettajien paikoitusalue.

Hattulan yhtenäiskoulun rehtori Minna Kallio kertoi tiistaina olevansa tyytyväinen kunnanhallituksen päätökseen.

– On hyvä ratkaisu, että kaikki rakennukset olisivat Juteinin alueella yhtenäisen perusopetuksen hengessä.

Yhtenäiskoulu käsittää kaikki kunnan perusasteen yksiköt. HÄSA

 

Juttua on muokattu ja täydennetty 4.6. kello 16.

 

Päivän lehti

18.1.2020