Kanta-Häme

Uusien valtuutettujen ääniharava Kari Ilkkala: ”Päätöksenteon kulttuuri muuttuu”

 

Perussuomalaisten Kari Ilkkala rynni valtuustoon vakuuttavalla 820 äänen määrällä. Kannatusta löytyi kaikilta kaupungin äänestysalueilta vanhoja liitoskuntia myöten, mutta isoimman äänisaaliin (114) yrittäjä ja insinööri kuittasi kotikulmiltaan Hätilästä.
 
– Tässähän minä asun Rautatieasemaa vastapäätä ja kun kävin Hätilässä äänestämässä, paikalla oli mukavaa pöhinää, Ilkkala kertoo.
 
– Äänimäärä vetää nöyräksi ja hiljaiseksi. Se kertoo siitä, että olen osannut tehdä sanomaani ihmisille ymmärrettäväksi. Liitoskunnissa kierrettiin ahkerasti keväällä ja kesällä erilaisissa tapahtumissa. Julkaisin myös oman lehden, jossa yritin jäsennellysti ja helppolukuisesti kertoa ajatuksistani ja ajamistani asioista.
 
Eduskuntaan asti
Ilkkala oli 1990-luvun alussa mukana Padasjoen valtuustossa ja sai sillä kertaa kunnallispolitiikan koukeroista tarpeekseen.
 
– Sen touhun nähneenä ajattelin, etten kuuna päivänä enää asetu ehdokkaaksi. Maailman talouden tapahtumat olivat suurin laukaiseva tekijä siinä, että päätin palata politiikkaan.
 
– On karmeata, että pankkiirit lähtevät johtamaan demokraattisia valtioita, kuten Kreikassa ja Italiassa on käynyt. Pelkään, että Suomi on liukumassa samaan suuntaan. Kyllä nyt ajatuksenani on edetä politiikassa niin pitkälle kuin siivet kantavat.
 
Uusi valtuutettu on tunnettu terävistä blogeistaan, joissa hän on keskittynyt erityisesti kaupungin talousratkaisujen arvosteluun.
 
– Uskoisin, että kaikki ihmiset alitajuisesti ymmärtävät, että taloudellinen toimintaympäristö on muuttunut. Nousuun ei voi enää luottaa, Ilkkala pohtii.
 
– Hämeenlinnassa tehdyt päätökset ovat voineet olla ajassaan hyviä, mutta nyt ajat ovat muuttuneet. Tarvitaan erilaista politiikkaa. Liian helposti lähdetään sellaisten säästöjen tielle, jossa avuttomimmat kärsivät ja palveluiden taso laskee.
 
Perustelut näkyviin
Pro Hämeenlinna -koalition vaikutus tulee Ilkkalan mukaan näkymään kaupungin kunnallispolitiikassa.
 
– Pro Hämeenlinna on totta ja toimiva kokonaisuus, Ilkkala sanoo.
 
– Tulemme saamaan luottamuspaikkoja ja pystymme keskustelemaan keskeisistä asiakysymyksistä. Esitämme rakentavia sekä perusteltuja vaihtoehtoja ja jos vastapuoli on eri mieltä, sekin joutuu kantansa näkyvästi perustelemaan.
 
– Tämä dialogi on Hämeenlinnasta puuttunut ja sillä tulemme tekemään muutoksen päätöksentekokulttuuriin.

Päivän lehti

31.10.2020

Fingerpori

comic