Kanta-Häme

Uusioaines myytiin sijoitusyhtiöille – kauppahinta vajaat 20 miljoonaa euroa

Lasin kierrätykseen ja vaahtolasin valmistamiseen erikoistunut yritys myytiin vajaalla 20 miljoonalla eurolla. Nykyistä leveämpien hartioiden toivotaan vauhdittavan kasvua.
Yrityskaupat Uusioaineksesta lyötiin lukkoon maanantaina. Uusioaineksen toimitusjohtajalle Jussi Parkkalille (vas.) ja hallituksen puheenjohtajalle Jari Stenbergille (oik.) jäi yrityksestä pieni siivu. Uusi pääomistaja on oululainen Partnera, jonka talousjohtajana toimii Jussi Lappalainen (toinen vas.) ja toimitusjohtajana Jari Pirkola.

Vaahtolasia valmistava ja kierrätyslasia käsittelevä Uusioaines oy on myyty kahdelle sijoitusyhtiölle.

Kaupan jälkeen oululainen sijoitusyhtiö Partnera omistaa yhtiöstä 58 prosenttia ja valtion omistama Suomen Teollisuussijoitus oy (Tesi) 30 prosenttia. Loput 12 prosenttia jäävät Uusioaineksen nykyiselle omistajalle Jarkir oy:lle ja nykyiselle toimitusjohtajalle Jussi Parkkalille.

Velaton kauppahinta on 19,8 miljoonaa euroa.

Uusioaines on kehittynyt perheyhtiönä Suomen suurimmaksi kierrätyslasin käsittelijäksi. Yritys käsittelee Forssassa vuosittain noin 80 000 tonnia kierrätyslasia, mikä on noin 70 prosenttia kaikesta Suomen kierrätyslasista.

Työntekijöitä Uusioaineksella on 33.

Jarkir oy:n pääomistaja ja yhtiön hallituksen puheenjohtaja Jari Stenberg sanoo uusien omistajien tuovan leveämmät hartiat. Stenberg aikoo jatkossakin olla mukana kehittämässä Uusioaineksen toimintaa.

– Vaahtolasituotteillamme on erittäin hyvät kasvumahdollisuudet ja haluamme jatkossakin kasvaa ja laajentua kiertotalousalalla. Uusilta omistajilta saamme vahvaa taustatukea siinä vaiheessa, kun on aika astua isompiin saappaisiin. Näen tässä paljon positiivista, Stenberg sanoo.

Partneran omistaa laaja joukko yksityisiä ja julkisia tahoja, kun taas Tesin omistaa Suomen valtio. Partneran toimitusjohtajan Jari Pirkolan mukaan yritys ei ole perinteinen sijoitusyhtiö.

– Toimimme toki tuottaaksemme arvoa omistajillemme, mutta sijoittaminen on meille myös vaikuttamisen väline. Strategiamme on sijoittaa yrityksiin, jotka toimivat julkisen ja yksityisen sektorin rajapinnassa ja joiden kautta on mahdollista vaikuttaa yhteiskuntaan, Pirkola kuvailee.

Pirkolan mukaan Uusioaineksen toimintaan ei ole odotettavissa muutoksia nopealla aikataululla.

– Ostimme yrityksen sillä ajatuksella, että yhtiötä kehitetään. Uusioaines on hyvin hoidettu yritys. Emme hae mitään lyhyen aikavälin voittoja. Ensin meidän on opittava tuntemaan toisemme vieläkin paremmin, Pirkola korostaa.

Pirkolan mukaan Partneralla ja Tesillä ei ole aiempaa kokemusta yrityksen yhteisomistajuudesta. Yritysten arvot ovat kuitenkin yhtenevät, mitä tulee esimerkiksi vastuullisuuteen ja ympäristövaikutuksiin. HÄSA

Päivän lehti

7.8.2020