fbpx
Kanta-Häme

Uutta rakentuu Paasikiventien länsipäähän

Paasikiventien itäpäähän ei suunnitella uusia asuintaloja. Yhdyskuntalautakunta päätti tiistaina kriteereistä, joiden mukaan Engelinrannan kehittelyä jatketaan.

Paasikiventien pohjoispuolella olevien kerrostalojen asukkaat ovat vastustaneet voimakkaasti sitä, että kadun ja järven väliin tulisi rakentamista.

Lautakunta myös päätti, että Paasikiventien linjausta muutetaan, mutta lähinnä linja-autoaseman kohdalla.

Linja-autoaseman ja rantatorin aluetta kehitetään matkakeskuksen alueena siten, että vanha rantatori jatkuu Engelinrannan konseptin mukaisesti Paasikiventien eteläpuolelle. Ranta-alueiden suunnittelussa otetaan huomioon kansallisen kaupunkipuiston laajenemissuunnitelmat ja ranta-alueita kehitetään pääosin luonnonmukaisina ja osin rakennettuina ranta-alueina. Suunnittelussa otetaan huomioon alueen asema korkeatasoisena kaupunkijulkisivuna. Rakentaminen painottuu suunnittelualueen länsiosaan ja sen määrää arvioidaan taloudellisesti kestävällä tavalla. Korttelitehokkuus noudattelee ruutukaavakeskustan tehokkuutta. Yhdyskuntalautakunnan puheenjohtajan Pasi Vesalan (sd.) mukaan seuraavaksi odotellaan uimahallialueen ideakilpailun tulosta.

– Se selviää vielä tämän vuoden puolella. (HäSa)

Menot