fbpx
Kanta-Häme

Uutta tietoa Helsingin Malmin jouluaaton kiinniotosta – epäiltyjen oli tarkoitus käydä perimässä velkoja

Aihekuva. Kuva: JUSSI LEINONEN
Aihekuva. Kuva: JUSSI LEINONEN

Helsingin poliisi kertoo, että jouluaattona Malmilla kiinni otettujen miesten tarkoitus oli käydä perimässä velkoja aseilla pelotellen, mutta kenenkään henkeä tai terveyttä ei ollut suunnitelmissa vaarantaa.

Poliisin mukaan epäillyt ovat kertoneet asiasta kuulusteluissa yhdenmukaisesti. Epäillyt vapautettiin kuulustelujen jälkeen joulupäivänä.

 

Poliisi sai jouluaattona kello 16:n aikaan hälytystehtävän Malmin Karviaistielle. Ensitietojen mukaan paikalla oli nähty mahdollisesti aseistautuneita henkilöitä.

Tehtävälle lähti useampi poliisipartio. Poliisin mukaan paikan päältä otettiin kiinni viisi ihmistä, joista yhdellä oli hallussaan porattu starttipistooli. Poliisi kertoo tiedotteessa, että starttipistoolin piippu oli porattu auki niin, että pistoolilla olisi voinut ampua luodillisen patruunan.

Muilla epäillyillä oli hallussaan erilaisia teräaseita.

 

Alustavan esitutkinnan mukaan keneenkään ei kohdistunut konkreettista vaaraa. Poliisin tietojen mukaan kyseessä näyttää olevan yksittäistapaus, eikä tapahtuneeseen epäillä liittyvän järjestäytynyttä rikollisuutta.

Asiaa tutkitaan rikosnimikkeillä ampuma-aserikos, toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapito sekä väärän henkilötiedon antaminen, sillä epäilty yritti harhauttaa poliisia antamalla sukulaisen henkilötiedot. STT

Menot