Kanta-Häme

Uutta tutkimustietoa Hyvikkälän miekkamiehestä

Kevät tuo jatkoa suosittuihin, kaikille avoimiin Ihminen – valta – raha -luentoihin Janakkalan pääkirjastossa Turengissa. Luvassa on näkökulmia muun muassa historiaan, humanitääriseen avustustyöhön ja finanssimaailmaan.

Ensimmäinen luento on tämän viikon torstaina, ja seuraavat kaksi ovat perjantaina 28.3. ja torstaina 3.4.

Huomenna torstaina Museoviraston tutkija Simo Vanhatalo kertoo uusimpia tutkimustietoja Hyvikkälän muinaishautalöydöstä. Miekkamies-löydön tekivät paikalliset harrastajat, ja se on osoittautunut erittäin mielenkiintoiseksi. Luento alkaa kello 17.30.

Erkki Liikanen ja SPR

Perjantaina 28.3. Janakkalassa vierailee Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen. Hän on myös SPR:n hallituksen puheenjohtaja ja hän kertoo kokemuksiaan ja näkemyksensä SPR:n toiminnasta. SPR on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Luento alkaa kello 16.

Viimeisellä luennolla 3.4. kello 17.30 toimittaja Nuppu Stenros kertoo projektista, joka muutti häntä pysyvästi. Projektissa viisitoista ensikertalaista keräsi 94 000 euroa Nepaliin. Tempaus päättyi Himalajan vuoriston Island Peak -huipulle.

Esko Helteen muistoksi

Ihminen – valta – raha -luentoja järjestetään nyt kolmatta kertaa. Valtiopäiväneuvos Esko Helteen ja Kahvila Poikkeuksen ideoimassa sarjassa ovat puhuneet aiemmin muun muassa Sauli Niinistö, Eero Heinäluoma ja Helena Ranta.

– Tämänkertaisen luentosarjan tekee erityiseksi se, että Esko ei enää ole kanssamme. Haluamme tällä sarjalla kunnioittaa Eskon muistoa ja erityisesti mielenkiintoisten näkökulmien valottajana sekä hyvänä keskustelijana, kertovat luentosarjan kokoajat Pirjo Alijärvi, Piia Lievetmursu ja Johanna Rosnell-Varjo. (HäSa)

 

 

 

 

Asiasanat