Kanta-Häme

Vaalikeskustelu Verkatehtaalla – katso video!

 

Kunnallisvaaliehdokas Kari Ilkkala (ps.) lyttäsi kaupungin talouden tasapainottamisohjelman epärealistisena Hämeen Sanomien videohaastattelussa Verkatehtaan vaalitilaisuudessa tiistai-iltana. Valtuuston puheenjohtaja Iisakki Kiemunki (sd.) ei hyväksynyt kritiikkiä.

– Tällä valtuustokaudella on tuottavuusohjelmasta saatu raportoituja hyötyjä 14 miljoonaa. Samaan aikaan on maailmalla tapahtunut muutoksia jotka ovat nakertaneet meidän veropohjaamme, minkä vuoksi tarvitaan nyt uusi tuottavuushyppy.

Valtuustoon uudelleen pyrkivän Kirsi Ojansuu-Kauniston (vihr.) mukaan kuntaliitoksen myötä kasvanut kaupungin henkilöstömäärä ja viiden vuoden irtisanomissuoja on käynyt kaupungille kalliiksi.

– Hallinnon tasolla on liikaa henkilökuntaa. Sanoisin jopa niin, että kun viiden vuoden irtisanomissuoja umpeutuu, niin mieluummin vaikka irtisanottaisiin tarpeetonta hallintohenkilökuntaa kuin lomautettaisiin.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapio Vekka (kok.) sanoo, että ostopalvelujen käyttäminen on tuonut säästöjä kaupungille.

– Toistaiseksi ulkopuolelta ostettuna se on ollut aina edullisempaa kuin (kaupungin) omana tuotantona tehtynä. (HäSa)

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic