fbpx
Kanta-Häme

Vaalikone: Tasa-arvo tärkeä teema seurakuntavaaleissa - muunsukupuolisten kohtelu jakaa ehdokkaiden mielipiteitä

Muunsukupuolisten kohtelu jakaa ehdokkaita, neljännes ei vastannut vaalikoneen kysymykseen.
Vaalipaneeli järjestetään Poltinahon seurakuntatalolla. Se on yksi kiinteistöistä., joiden tulevasya kohtalosta seurakunta joutuu pian päättämään. Suunnittelun yhteydessä on puhuttu mahdollisesti yhden uuden seurakuntatalon rakentamisesta. Arkistokuva.

Seurakuntavaalien ehdokkaat pitävät sukupuolten tasa-arvoa tärkeänä kehittämiskohteena kirkossa, käy ilmi ehdokkaiden vaalikoneeseen antamista vastauksista.

Kirkon viestinnän mukaan ehdokkaista 87 prosenttia on sitä mieltä, että kirkon tulee kaikessa toiminnassaan ottaa entistä paremmin huomioon sukupuolten tasa-arvo. Kolme neljästä ehdokkaasta haluaisi myös kirkon pyrkivän siihen, että miehiä ja naisia toimisi tasapuolisesti erityisesti johtavissa asemissa.

Tiedot käyvät ilmi seurakuntien vaalikoneesta, johon määräaikaan mennessä vastauksensa antoi 8400 ehdokasta, joka on noin puolet ehdokkaiden kokonaismäärästä. Kirkon viestintä tiedotti tuloksista maanantaina.

 

Yli puolet vastanneista (55%) katsoo, että myös muunsukupuoliset pitäisi ottaa paremmin huomioon kirkon toiminnassa. Neljännes ehdokkaista ei ottanut lainkaan kantaa tähän kysymykseen.

Vaalikoneeseen vastanneista niukka enemmistö (51%) on sitä mieltä, että kirkon ei tulisi vihkiä avioon samaa sukupuolta olevia pareja. Samaa sukupuolta olevien vihkimistä kannatti 44 prosenttia vastaajista. HäSa

 

Ehdokkaat esittäytyvät

Vaalipaneelit Poltinahon seurakuntatalolla Hämeenlinnassa tiistaina ja keskiviikkona kello 18.

 

 

Menot