Kanta-Häme

Vaalit hyydyttivät hallituksen

Lopen kunnanhallitus ei saanut tehtyä esitystä kuntalaisia kiukuttavan lääkäripulan ratkaisuksi. Hallitus istui maanantai-iltana pitkään, mutta jätti asian Nina Liljan (vas.) esityksestä pöydälle.

Marja Peltomäki ilmoitti jo ennen kokousta esittävänsä kunnanhallitukselle, että Riihimäen terveyskuntayhtymä hankkii lääkärin ja sairaanhoitajan työparin lisäresurssin Lopen kuntaan.

Kunnanhallituksen kokouksen pöytäkirjasta ei käy ilmi, tekikö Peltomäki esityksensä. Paikalla olivat myös Riihimäen seudun terveyskuntayhtymän edustajat.

Lisäostopalvelun kustannukset ovat noin 250 000 euroa vuodessa. Jos Loppi haluaa palvelun, se vaatii paitsi taakseen kunnanhallituksen ja loppulta kunnanvaltuuston päätöksen lisämäärärahan myöntämisestä.

Esityksen tarkoitus oli saada lisäresurssi, joka ei tarkoittaisi lääkärin ja hoitajan siirtämistä Riihimäeltä Lopelle. Vastaanotto ei olisi akuuttipäivystystä vaan lääkärille varattaisiin kiireettömien vastaanottojen aikoja.

Kunnanjohtaja esitti kunnanhallitukselle, että Loppi ehdottaisi Hausjärven kunnalle ja Riihimäen kaupungille neuvotteluiden käynnistämistä lisämäärärahan myöntämiseksi terveyskeskuksenkuntayhtymälle kahden lisälääkärin palkkaamiseksi.

Lisäresursointi helpottaisi jonojen purussa ja nopeuttaisi lääkärille pääsyä ja parantaisi siten koko seudun asukkaiden pääsyä vastaanotolle. Lisäksi kunnan viranhaltijajohdon pitäisi selvittää Loppi–

Riihimäki–Loppi välisen asiointiliikenteen vaihtoehtoisia lisäämismalleja kustannusarvioineen kesäkuun loppuun mennessä.

Lopen kunnanhallitus päätti jo tammikuussa pyytää kuntayhtymältä selvitystä loppilaisten ikäihmisten, päihde- ja mielenterveysasiakkaiden sekä pitkäaikaistyöttömien ei-kiireellisten lääkäripalvelujen saatavuuden parantamiseksi.

Yhtymähallitus toteaa Lopen kunnalle viikko sitten antamassaan lausunnossa, että lähipalvelut paranevat Lopella, kun kirkonkylän terveysasemalle saadaan videoyhteyden avulla lääkärin etävastaanotto kerran viikossa. Lisäresurssit taas edellyttäisivät lisärahoitusta kaikilta kolmelta kunnalta. HÄSA

Virkkeestä ”Hallitus istui maanantai-iltana pitkään, mutta jätti asian Nina Liljan (vas.) esityksestä pöydälle” on poistettu sana ”yksimielisesti”

 

 

Päivän lehti

28.5.2020