fbpx
Kanta-Häme

Vaalityö käynnistyy sirkushuvein

Viikonvaihteessa perussuomalaiset tempaisi perhetapahtuman Riihimäen Graniitilla. Sirkushuvit ja ehdokkaiden harrastusmieltymysten esittely avasi vaalikampanjan ja pesi puolueen kasvoja.

– Meidän on nyt voitettava äänestäjien luottamus takaisin. Emme aio toistaa viime valtuustokauden tapahtumia. Kun saamme uudet valtuutetut, he myös sitoutuvat tehtäväänsä, hehkuttaa perussuomalaisten Riihimäen yhdistyksen puheenjohtaja Hanna Hautala.

Puolue tavoittelee Hautalan mukaan 10 tai jopa 15 valtuustopaikkaa.

Yli vuoteen ei perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu ole osallistunut yhteenkään kokoukseen.

Perussuomalaisten ehdokaslistalle on Riihimäellä ilmoittautunut jo kymmenkunta aktiivia ja Hausjärven uusi yhdistyskin on saanut jo neljä ehdokasta mukaan.

Riihimäen seutukunnan perussuomalaisten yhteinen yhdistys jakautui viime vuoden lopulla itsenäisiksi Hausjärven, Lopen ja Riihimäen yhdistyksiksi.

Vihreät uuden edessä

Jos perussuomalaisten tilanne on hankala, ei vihreilläkään ole Riihimäellä helppoa. Vihreiden johtava hahmo ja nimi, Eero YrjöKoskinen ei enää ole ehdolla. Valtuustoryhmän toinen jäsen, Juulia Tuominen harkitsee myös vielä ehdolle asettumistaan.

– Meillä on tavoitteena saada listalle kymmenen ehdokasta ja nyt heitä on jo yhdeksän. Jos pystymme saamaan läpi nykyisten kahden sijaan kolme, tulos on hieno, kertoo Riihimäen Vihreiden puheenjohtaja Tiina Mämmelä.

Hausjärven vihreiden lista on jo puolta pidempi kuin viime vaalien alla. Auli Laine on saanut listalle itsensä lisäksi toisenkin nimen ja toivoo hartaasti äänestäjien tukevan molemmat valtuustoon.

Lopella Marika Tudeer luopuu ehdokkuudesta. Toistaiseksi ehdokaslistalla on tilaa. Tudeer toivottelee innokkaat ehdokkaat tervetulleiksi.

Torit täyttyvät

Vaalityö on perussuomalaisten tempauksen lisäksi käynnistymässä Riihimäen seutukunnalla vilkkaana kesälomien jälkeen.

Riihimäen kokoomus ehättää Graniitin aukiolle viikon kuluttua esittelemään ehdokkaidensa siviilielämää ja Lopen vasemmisto houkuttelee perheitä torille leikkimieliseen koirakisaan tiistaina runsaan viikon kuluttua.

Ehdokashankinta alkamassa

Riihimäen kokoomuksen ehdokaslistalla on jo lähes 40 nimeä, kun maksimi on runsaat 60. Vasemmistoliitto julkistaa ainoana puolueena kertyneiden 33 ehdokkaan nimet ajantasaisena pidettävällä listalla netissä.

Hausjärven keskustapuolue on Kyösti Arovuoren mukaan tyytyväinen, jos puolue pitää nykyiset paikkansa valtuustossa. Samoilla linjoilla ovat Riihimäen ja Lopen keskustalaiset.

Riihimäen vasemmistoliitto tavoittelee kahta paikkaa nykyisten kuuden lisäksi, kun tähän saakka kolmet edellisvaalit ovat kasvattaneet paikkalukua yhdellä. Kokoomus havittelee 14 paikkaa eli yhden lisäystä.

Kuntaliitos pakkoteema

Vaalien teemaksi nousee väkisinkin joka puolueessa kuntaliitoskysymys ja ennen kaikkea terveydenhuollon järjesteleminen Riihimäen seudulla.

Lopen vasemmistoliiton Marianna Rautiainen kuitenkin toteaa, ettei kuntatasolla pystytä vaikuttamaan suuriin linjoihin. Puolue keskittyykin Lopella takaamaan ruohonjuuritasolla, että liitoksista huolimatta peruspalvelujen saatavuus säilyy tasapuolisesti kaikilla.

Linjaukset ja kannanotot kuntaliitokseen julkistetaan myöhemmin, mutta jo nyt on selvää, että sekä Hausjärvellä että Lopella itsenäisen kunnan puoltajia riittää. Lopen keskusta ja perussuomalaiset vastustivat jo ennalta selvitystyön tekemistä.

Suurimmaksi osaksi puolueilla on koossa kymmenkunta nimeä ja työ on vasta lähdössä käyntiin. Vaaliohjelmien valmistelu ja vahvistaminen alkaa lähiviikkojen aikana.(HäSa)

Menot