Kanta-Häme

Vaalivalvojaiset Verkatehtaalla sunnuntaina - Tervetuloa mukaan!

Kantahämäläisillä on sunnuntaina kello 19 lähtien mahdollisuus seurata kuntavaalien tulospalvelua Verkatehtaalla Vanajasalissa.

Paikalle on kutsuttu yleisön lisäksi valtuutettuja, puolueiden edustajia ja kannattajajoukkoja. Yle Hämeenlinna tekee tilaisuudesta vaalilähetystä, samoin Hämeen Sanomat omaa tulospalvelua. Verkatehtaan screeniltä voi seurata suorana TV1:n vaalitulospalvelua.

Yleisöä pidetään ajan tasalla paikallisista tilanteista, ja asiantuntijat kommentoivat tuloksia. Niin ikään ehdokkaat itse pääsevät pohtimaan omaa menestytään tai menestymättömyyttään.

Illan emäntänä ja isäntänä ovat Yle Hämeenlinnan päällikkö Päivi Kuisma ja Hämeen Sanomien päätoimittaja Pauli Uusi-Kilponen.

Asetelmat ovat äärimmäisen jännittävät. Kokoomus, keskusta ja SDP ovat valtakunnantason viime mielipidekyselyissä olleet lähes tasoissa. Hämeenlinnan johtavat puolueet kokoomus ja SDP ovat kutakuinkin samoissa lähtöasetelmissa kuin mitä valtakunnantilastotkin näyttävät.

Kunnallisvaalien alla on puhuttu paljon äänestysaktiivisuudesta ja pelätty innon jäävän aikaisempaa alhaisemmaksi. Ennakkoääniä annettiin kuitenkin jopa aikaisempaa vilkkaammin. Myös kolmen suuren puoleen äärimmäisen tasaisen lähtöasetelman arvioidaan innostavan väkeä uurnille.

Mielipidemittausten mielekkyydestä on niin ikään puhuttu paljon, eikä syyttä.

Kun lähes nelisenkymmentä prosenttia äänioikeutetuista ilmoitti vielä pari viikkoa ennen vaaleja, ettei ole päättänyt sen paremmin puoluetta kuin ehdokastakaan, mittaukset voivat mennä pahasti metsään.

Puhuminen vaaliviihteestä ei olekaan pohjaa vailla. Sunnuntaina sitten nähdään, miten ennakkoarvailut poikkeavat tuloksista. HÄSA

 

 

 

 

Päivän lehti

19.9.2020

Fingerpori

comic