Kanta-Häme

Vääntö tarkastuslautakunnasta jatkuu

Hattulassa kuhina tarkastuslautakunnan ympärillä jatkuu. Tämän varmistaa valtuuston keskiviikkoinen päätös siirtää lautakunta-asian käsittely seuraavaan kokoukseen.

Valtuusto erotti kesäkuun kokouksessaan kunnan tarkastuslautakunnan luottamuspulan takia, ja uusi lautakunta piti valita eilen. Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Arto Viljanen ehdotti kuitenkin kokouksen alkajaisiksi, että asia jätetään pöydälle. Esitystä kannattivat Seppo Söderlund (ps.) ja Matti Hämäläinen (sd.).

Kokouksen jälkeen Viljanen kertoi, että lykkäyksellä yritetään vielä löytää yhteistä näkemystä siitä, koska uusi lautakunta pitäisi valita ja ketkä siihen valitaan.

– Ryhmät ovat yrittäneet hakea kompromissia ja tätä keskustelua halutaan jatkaa. Kaikilta vaadittaisiin vähän venymistä, Viljanen muotoilee.

Yhteinen sävel löytyi ainakin siinä, että valtuusto hyväksyi yksimielisesti ilman äänestystä pöydälle jättämisen.

Samoin valtuusto palautti yksissä tuumin uuteen valmisteluun valtuuston työjärjestyksen. Tätä pidettiin hyvänä ratkaisuna, sillä valtuutetut hämmästelivät uuden työjärjestyksen linjauksia esimerkiksi yleisöltä suljetuista kyselytunneista.

Kanungista uutta tonttimaata

Varsinaiseen vauhtiin valtuusto pääsi, kun käsiteltiin kunnan maanosto- ja tonttipolitiikkaa.

Valtuuston päätettävänä oli reilun 11 hehtaarin suuruisen maa-alueen osto Kanungista Korpiniityntien varresta. Matti Kortesaari (kesk.) muistutti, että Kotirinteen alueella Merventien varressa on runsaasti myymättömiä tontteja. Hän myös arveli, että ne jäävätkin myymättä, jos Kanunkiin kaavoitetaan uusia tontteja.

Myös Pentti Pietilä (kesk.) kummasteli kunnan poukkoilua maapolitiikassaan. Moni valtuutettu kuitenkin puolusti Kanungin maakauppaa, sillä ostettava alue on hyvällä paikalla ja soveltuu hyvin rakentamiseen. Samoin moni muistutti siitä, että tonttimaata tarvitaan reserviin.

Keskustelun jälkeen maakauppa hyväksyttiinkin. Valtuusto myös hyväksyi äänestyksen jälkeen kunnanhallituksen esityksen ostaa takaisin Pohjolan Design Talo Oy:lle myydyt tontit Kotirinteen alueella.

Samoin Hattula hyväksyi Hämeen ammattikorkeakoulun yhtiöittämisen. Hattulan edustajat yrittivät kesän aikana neuvotella uutta osakassopimusta kunnalle edullisemmaksi, mutta eivät onnistuneet tavoitteessaan.

Näkemysero johtui vuonna 1997 muutetusta Hamkin perussopimuksesta, jonka Hattulakin oli hyväksynyt, mutta joka oli kunnan kannalta epäedullinen.

Valtuuston kokouksessa useita kriittisiä puheenvuoroja pitänyt Seppo Söderlundkin heltyi Hamk-pykälän kohdalla. Hän kiitti kunnanjohtaja Heidi Rämöä ja kunnanhallituksen puheenjohtajaa Kari Ventolaa sitkeästä taistelusta, vaikka takkiin tulikin. (HäSa)

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic