Kanta-Häme Hämeenlinna

Lähes 30 000 euron tuet Kelalta ja työttömyyskassasta nostaneelle vankeutta

Arkistokuva: Silja Viitala

Ansiopäivärahaa, työmarkkinatukea, peruspäivärahaa ja asumistukea perusteettomasti nostanut hämeenlinnalaisnainen on tuomittu kahdeksan ja puolen kuukauden ehdolliseen vankeuteen Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa. Hänet tuomittiin petoksesta ja törkeästä petoksesta.

Keski-ikäinen nainen oli vuosina 2013-2015 hakenut ja saanut JHL:n työttömyyskassasta lähes 20 000 euroa ansiopäivärahaa, vaikka hän teki samaan aikaan erimittaisia työjaksoja Hämeenlinnan kaupungin ja kahden muun työnantajan palveluksessa.

Kesäkuun 2015 ja vuoden 2016 joulukuun välillä hän haki myös Kansaneläkelaitokselta tukia väärin tiedoin. Kela maksoi hänelle yli 12 000 euroa.

Ei kokenut saaneensa hyötyä

Nainen kertoi oikeudessa rikossyytteiden tulleen hänelle yllätyksenä. Hänen mukaansa työntekijät eivät maininneet, että hän voisi syyllistyä rikoksiin hakiessaan tukia samaan aikaan, kun hän kävi osa-aikaisesti töissä.

Oikeuden mukaan nainen sai työttömyyskassasta 18 000 euroa liikaa rahaa. Kelan maksujen osalta epäselväksi jäi, kuinka suuri osa naiselle maksetuista tuista oli lopulta täysin perusteettomia.

Nainen ei itse kokenut saaneensa hyötyä teostaan. HäSa