fbpx
Kanta-Häme

Vaatteita varastettiin tuhansien eurojen edestä

Hyvinkään käräjäoikeus tuomitsi 29-vuotiaan naisen ehdolliseen vankeuteen törkeästä ryöstöstä.

Nainen oli käräjäoikeuden mukaan varastanut tuttunsa varastosta muun muassa useita juhlamekkoja, turkkeja, kymmeniä merkkilaukkuja, lasten urheiluvälineitä ja ammattikosmetiikkaa. Varkaus oli tapahtunut alkukesästä 2014. Lisäksi varastossa ollutta omaisuutta oli rikottu.

Varkauden uhri arvioi varastetun tavaran arvoksi lähes 35 000 euroa ja rikotun tavaran arvoksi yli 5 000 euroa. Omistaja oli 2000-luvulla toiminut mallitoimistoyrittäjänä, ja tavara oli peräisin yrittäjäajoilta.

Tuomittu kiisti oikeudessa varastaneensa tavaraa. Poliisi oli kotietsinnässä löytänyt varastettua tavaraa naisen vaatekomerosta.

Varkaudesta tuomittu oli tavaran omistajan tuttu. Tuomittu oli oikeudessa kertonut, että hänen entinen puolisonsa olisi varastanut tavarat ja piilottanut omaisuuden tuomitun asuntoon kostona. Käräjäoikeus ei kuitenkaan pitänyt kertomusta uskottavana vaan tuomitsi teosta naisen.

Oikeus kuitenkin laski varastetun omaisuuden arviota, koska se ei pitänyt omistajan arviota uskottavana. Oikeus katsoi varastetun tavaran arvoksi yhteensä 9 900 euroa ja rikotun tavaran arvoksi 1 500 euroa. Tuomittu määrättiin korvaamaan tavarat.

Lisäksi nainen sai tuomion maksuvälinepetoksesta, kun hän oli nostanut luvatta toisen tililtä rahaa lähes 600 euroa. HäSa

Menot