fbpx
Kanta-Häme

Vähälle kysynnälle jäänyt toimistotalo Hilpi haudattiin kaikessa hiljaisuudessa – YIT suunnittelee uutta kohdetta Asemanrantaan

YIT hahmottelee uudisrakennusta puretun Saarioisten tehdaskiinteistön paikalle. Radanvarteen kaavaillun Hilpin suunnitelmat haudattiin kaikessa hiljaisuudessa.
YIT rakentaa parhaillaan asuinkerrostaloja Asemanrantaan. Sinne yhtiö suunnittelee myös uutta toimistotaloa. Uudisrakennuksen on tarkoitus nousta jo puretun entisen Saarioisten tehdaskiinteistön paikalle. Kuva: Pekka Rautiainen

YIT Rakennus oy on haudannut kaikessa hiljaisuudessa Keinusaareen radanvarteen kaavailemansa uuden toimistotalo Hilpin suunnitelmat.

Hilpi Kummilan tie 1:een suunnitellulle toimistotalolle ei ollut riittävästi kysyntää, ja YIT onkin kääntänyt nyt katseensa kohti Asemanrantaa.

Asemanrantaan YIT rakentaa asuinkerrostaloja, mutta siellä yhtiöllä on myös varaus noin 3 000 neliön toimitilarakennukselle.

Hankekehitysjohtaja Timo Lehmus YIT:ltä kertoo suunnitelmien olevan parhaillaan luonnosteluvaiheessa.

– Suunnittelutarveratkaisu on vielä hyvin alustava, mutta muutamia keskusteluja ankkuriyritysten kanssa on nytkin käynnissä, Lehmus kertoo.

Alun perin YIT:n piti muuntaa vanha Saarioisten tehdaskiinteistö toimistorakennukseksi, mutta suunnitelmat muuttuivat, kun rakennus osoittautui liian huonokuntoiseksi.

Nyt vanha tehdaskiinteistö on jo purettu ja uutta toimitilarakennusta suunnitellaan sen paikalle.

 

Hämeen Sanomat uutisoi Hilpi Kummilan tie 1:een suunnitellusta toimistorakennuksesta ensimmäisen kerran toukokuussa 2014. Tuolloin kohteen ennakkomarkkinointi oli vauhdissa ja YIT neuvotteli tonttikaupoista VR:n kanssa.

Tonttikauppoja ei kuitenkaan koskaan tehty.

YIT:n silloinen toimistorakentamispalveluista vastaavan yksikön johtaja Matti Sarikkola kertoo, että joitakin keskusteluja ankkuriyritysten kanssa käytiin viitisen vuotta sitten, mutta keskustelut eivät johtaneet sopimuksiin. Hilpille ei yksinkertaisesti ollut riittävästi kysyntää. Hanke päätettiin haudata lopullisesti pari vuotta sitten.

 

Lue myös: Valtio rakennuttaa uuden virastotalon Keinusaareen – Vanha lääninhallitus ja maistraatti tyhjenevät (31.1.2019)

 

Hilpi Kummilan tien varrella sijaitsevan tontin omistaa edelleen VR.

Kiinteistökehityspäällikkö Kai Perhola VR-Yhtymän kiinteistöyksiköstä kertoo, että kyseisen tien varrella sijaitsevista ja VR:n omistuksessa olevista toimistotonteista on ollut muutamia alustavia neuvotteluita, mutta tällä hetkellä keskusteluja ei käydä.

Tontit palvelevat tällä hetkellä junamatkustajia väliaikaisina liityntäpysäköintipaikkoina. Tässä tarkoituksessa ne ovat siihen asti, kunnes Asemanrannan pysäköintilaitos valmistuu. Tämä ei kuitenkaan ole Perholan mukaan tonttien lopullinen käyttötarkoitus.

– Uuden, modernin toimistotilan kysyntä riittävän kokoisena yksikkönä, joka mahdollistaisi uudishankkeen käynnistämisen, on Hämeenlinnan markkinassa sangen satunnaista. Eli kysyntätilanteen ehdoilla mennään ja olemme avoimia uusille neuvotteluille. HÄSA

Menot