Kanta-Häme

Vahingonlaukaustilanteessa mukana useita poliiseja

Hämeenlinnan poliisitalossa Miekkalinnassa varhain sunnuntaina ammuttu vahingonlaukaus tapahtui Iltalehden (IL) tietojen mukaan poliisien kesken työvuoron järjestämässä epävirallisessa taktisessa harjoittelussa.

Lehden mukaan puolenkymmentä päivystys- ja hälytysvalmiudessa ollutta poliisia harjoittelivat poliisitaktiikkaa, sisään menoja ja vaarallisten henkilöiden kiinniottoa henkilöstötilojen käytävällä.

Harjoitusaseina olisi käytetty poliisin virka-aseita, joiden lippaiden ja patruunapesien piti olla tyhjennettyinä ja piipuissa ampumisen estävät latauspuikot.

Harjoituksen yhteydessä vahingonlaukauksen 9-millisellä Glock-pistoolilla olisi ampunut keski-ikäinen, pitkään poliisissa työskennellyt vanhempi konstaapeli, jota ei ole pidätetty virasta eikä siirretty muihin tehtäviin.

– Se pitää paikkansa, että hän jatkaa. Iltalehti on saanut jostain tietoja laajalti. Ne eivät perustu ainakaan minulta saatuihin tietoihin. En ota kantaa niiden oikeellisuuteen tai virheellisyyteen. Useita poliisimiehiä siinä on kuitenkin ollut, myöntää Hämeen poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Tero Seppänen Hämeen Sanomille.

Vahingonlaukauksen seurauksena toinen poliisi loukkaantui ja hänen vammansa vaativat hoitoa, mutta ne eivät olleet hengenvaarallisia.

IL:n mukaan uhri oli nuori miespoliisi.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, kihlakunnansyyttäjä Tarmo Tanner Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastosta pysyy vaiti tapauksen yksityiskohdista.

– En voi ottaa kantaa itse tilanteeseen, mistä se on aiheutunut enkä myöskään vammoihin. Kyse on rikostutkinnasta.

– Seuraavan kerran tiedotan asiasta aikaisintaan kolmen viikon kuluttua eli silloin, kun esitutkinta on edennyt sen verran, ettei tutkinta vaarannu. Esitutkinta on alkutekijöissään, Tanner kertoo Hämeen Sanomille.

Tutkinnasta vastaa Länsi-Uudenmaan poliisilaitos.

IL:n mukaan tutkinta keskittyy siihen, miten tarkasti turvallisuusmääräyksiä on noudatettu.

Keskeinen kysymys on, miten on mahdollista, että poliisin aseessa oli patruuna sisällä. HÄSA

Päivän lehti

28.5.2020