Kanta-Häme

Vaihtoehto suksille

Skeittihalli Laitoksen kaiuttimet luukuttavat reggaeta.

Tero Tamminen on tänään hallivalvontavuorossa. Halli spotteineen on rullalautailijoiden itsensä suunnittelema, joten Tammisen mukaan puitteet löytyvät minkälaiseen skeittaukseen tahansa.

Jyväskyläläinen Tuomas Kuisma viettää hiihtolomastaan kaksi päivää Hämeenlinnassa.

– Äiti tuli ostoksille, ja minä sain hyvän syyn päästä skeittaamaan uuteen paikkaan kahdeksi päiväksi, Kuisma virnistää.

Nuoren miehen mukaan Poltinahon halli vetää vertoja kotikaupungin vastaavalle.

– Täällä on paljon enemmän tekemistä. Porukka on myös tosi ystävällistä, joten vaikka en ennestään tunne ketään, mukaan on helppo tulla.

Kesä sisällä

Kiljahdukset kimpoilevat kaakeleista, kun veljekset Juuso ja Jesse Heinonen laskevat alas Aulangon kylpylän auringonkeltaista liukumäkeä lähes 30 asteen lämmössä.

Perheen isä Jani Heinonen pitää poikia silmällä 2-vuotiaan Joona-kuopuksen kanssa.

– Kyllä mekin ollaan silti aika monta kertaa alas laskettu, isä naureskelee.

Lahtelaisperhe on päivän mittaisella reissulla Hämeenlinnassa. Ensin pulikoidaan Aulangolla, sitten mennään jonnekin syömään.

Aulangon kylpylän kylpyläpäällikkö Jani Rantanen vahvistaa, että lähiseudulta, kuten Lahdesta, Riihimäeltä ja Hyvinkäältä tehdään eniten juuri päivämatkoja.

– Lahdessahan vietetään hiihtolomaa nyt samaan aikaan kuin meillä. Viime viikon alku oli vilkkaampi kuin koskaan! Kyllä nytkin on kävijämäärien suhteen tavoitteessa pysytty, mutta ehdittiin jo innostua, josko asiakkaita riittäisi koko lomakaudelle yhtä samaan malliin.

Voittaja maksaa viulut

Tiiriön First Cornerissa keilaradat valaistaan myös päiväsaikaan.

– Lomalla tärkeintä olisi, että saisi vain olla eikä tarvitsisi tehdä mitään sen erityisempää. Äiti ja isä käyvät hohtokeilaamassa useinkin, mutta minä olen vasta toista kertaa mukana, vanhempiensa kanssa keilannut Laura Keltomäki sanoo.

Uskokoon ken tahtoo. Keilapallo liitää viivoittimensuoraa linjaa pitkin radalla ja pamauttaa nurin kaikki kaksitoista keilaa, kun kierrosta on jäljellä 33 minuuttia.

– Kyllä äiti taitaa silti johtaa. Minulla nyt ei ainakaan ole mitään mahiksia näitä konkareita vastaan!

Isä Tommi Keltomäki lohduttaa, ettei voitosta ole niin väliksi. Tänään voittaja on se, joka kierroksen myös maksaa.

– Tavoitteena on tietenkin 300 pistettä, joka on maksimi. Jos sen tässä hallissa joku saa kasaan, omistaja on luvannut lahjoittaa matkan Kanarialle, mies paljastaa. (HäSa)

Päivän lehti

9.4.2020