fbpx
Kanta-Häme

Vaikeat ajat eivät estä juhlintaa – katso kuvia Vanajanlinnan itsenäisyysjuhlista

98-vuotiasta Suomea juhlitaan Hämeenlinnassa perinteisin menoin. Juhlia jaksetaan, vaikka maassa ovat vaikeat ajat.

Suomen kestoilon aihe Linnan juhlat on noin 2 miljoonan suomalaisen kalenterissa, myös hämeenlinnalaisen Anja Lundahlin. Lundahl pitää juhlapäivää arvossa.

– Onhan kyseessä Suomen itsenäisyyspäivä. Suomi alkaa jo olla aika vanha.

Lundahlin mielestä Suomi tarvitsee viisaita päättäjiä, jotta tulevaisuudessa se olisi nykyistä parempi maa. Päätöksiä tekevien olisi hänen mukaansa myös hyvä muistaa aikoja, jolloin oli vaikeampaa.

– Työtä pitäisi osata kunnioittaa ja toisia auttaa, hän arvioi.

Hattulainen sairaanhoitaja Mikael Kousa puolestaan viettää itsenäisyyspäiväänsä töissä. Hän toivoo, että Suomi keskittyisi tulevaisuudessa niihin asioihin, joista se saa arvostusta maailmalta.

– Suomen valttikortti on ollut se, että tuetaan opiskelijoita ja on hyvä sosiaaliturva. Nyt tuntuu, että otetaan pois siitä, mistä meidät tunnetaan, Kousa sanoi.

Vanajanlinnassa vietettiin lauantaina jo perinteiseksi muodostunutta itsenäisyysjuhlaa.

Noin tuhannen kutsuvieraan juhlaan kokoontui paikallisten merkkihenkilöiden lisäksi myös valtakunnallisesti tunnettuja kasvoja.

– Näistä on tavallaan tullut Linnan juhlien etkot, sanoi Vanajanlinnan linnanrouva Maarit Vihma.

Rennoissa juhlissa useat kertoivat muuten viettävän itsenäisyyspäiväänsä perinteisesti. Kynttilät ikkunalla olivat monelle perinteinen tapa, kuten myös yleisurheilun mm-mitalisti Tommi Evilälle, joka sai kutsun Vanajanlinnaan ensimmäistä kertaa.

Vastikään ammattilaisurheilijan uransa päättänyt Evilä toivoi, että vaikeina aikoina suomalaiset tulisivat entistä rohkeammin ulos poteroistaan.

– Meidän pitäisi katsoa sitä suurta kuvaa entistä enemmän ja ajatella muidenkin hyvää, hän totesi. HäSa

 

Menot