fbpx
Kanta-Häme

Vain harva pahoitti mielensä Kantolassa

Kantolan sopivuutta yli 50 000 ihmistä vetävän massatapahtuman näyttämöksi epäiltiin ennakkoon paljon, mutta lopulta AC/DC:n konsertti saatiin vietyä läpi yllättävänkin vähäisillä napinoilla.

– Tapahtuma oli puistolle valtava tulikaste, mutta kaikki toimi niin hyvin, että Kantolaa voi jatkossakin pitää isoihin konsertteihin soveltuvana tapahtumapaikkana, Live Nation Finlandin tiedottaja Maritta Kettunen kertoo.

Facebookissa ja Twitterissä valtaosa kommenteista pureutui hehkuttamaan keikkaillan musiikillista antia.

Tapahtumajärjestelyjä koskenut vähäinen kritiikki kohdistui pääosin konsertin jälkeiseen alueelta poistumiseen.

Yksittäisiä kommentteja esiintyi myös bajamajojen vähäisestä määrästä ja pitkistä jonoista eri myyntipisteissä.

Kun valtaosa konserttivieraista lähti välittömästi keikan päättymisen jälkeen purkautumaan yhteen suuntaan, alue ruuhkautui pahoin ja sadan metrin pituisen matkan talsiminen saattoi kestää puoli tuntia.

Kettunen kuitenkin muistuttaa, että 55 000 ihmisen konsertissa ruuhkia on vaikea välttää.

– Jo etukäteen oli tiedossa, että poistuminen tulee olemaan yksi isoimmista haasteista konsertin järjestämisessä. Meidän näkökulmasta sekin asia sujui hyvin, ja myös poliisi oli yllättynyt siitä, miten sujuvasti ihmiset siirtyivät pois alueelta.

Tapahtuma-alue oli Kettusen mukaan ihmisistä tyhjä noin puolitoista tuntia keikan päättymisen jälkeen.

Tähän tosin vaikutti se, että baarit palvelivat yleisöä vielä noin tunnin sen jälkeen, kun musiikki oli tauonnut.

Linnan Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Mervi Käki kertoo, että nyt saadusta palautteesta otetaan oppia tulevia tapahtumia silmällä pitäen.

– Portin vieressä oli yksityisen ravintoloitsijan alue, mikä teki ulosmenoreitin hieman kapeaksi. Portin leventäminen ei silti ole jatkossa ongelma, ja myös opastekylttejä voidaan tehdä paremmiksi, vaikka toki letkassa ei voi eksyä.

Ylipäätään järjestelyt sujuivat Käen mukaan kuitenkin niin hienosti, että jatkoa voi poikia nopeallakin aikataululla.

Kantolaan on ensi vuoden kesäksi tehty jo useita varauksia, ja pian alkava elokuu saattaa tuoda lisää uutisia.

– Moni konsertissa paikalla ollut tapahtumajärjestäjä näki nyt, että homma toimii. Tapaamani järjestäjät pyrkivät löytämään mahdollisimman isoja tähtiä, mutta pitää muistaa, että kovista nimistä käydään kilpailua paitsi suomalaisten myös kansainvälisten tapahtumajärjestäjien kesken.

Live Nationilta kerrotaan, että heinäkuussa on vielä liian aikaista lähteä spekuloimaan tulevalla.

– Toki promoottorimme neuvottelevat jatkuvasti artistien kanssa, mutta tällaisten asioiden suhteen ollaan viisaampia syksyllä, kun festivaalikesän loput tapahtumat on saatu ensin vietyä läpi, Maritta Kettunen toteaa.

Kantolan ensimmäisen jättikonsertin sujuminen perataan Live Nationilla perinpohjaisesti läpi tulevina päivinä.

– Kun konserttipaikka on uusi sekä järjestäjille että yleisölle, aina tulee eteen asioita, joita ei ole mahdollista ennakoida. Henkilökuntamme käy kaikki nämä asiat osastoittain läpi tulevissa palavereissa, joissa keskustellaan, mitä jatkossa voitaisiin tehdä paremmin. HÄSA

Menot