Kanta-Häme

Vain muutos on pysyvää

Soile Toivonen, graafikko
 
– Kävimme aluksi tabloidi-seminaareissa  projektin vetäjän Ari Oksalan kanssa. Käärittiin innokkaasti hihat ja ryhdyttiin toimeen, mutta valitettavasti Ari sairastui pian ja menehtyi tässä matkan varrella. Haluaisin omistaa ensimmäisen tabloidin Arin muistolle.
 
– Olen ollut kokoamassa koko lehden palapeliä miettien missä on kunkin palikan paikka. Olen suunnitellut mm. lehden sivupohjia ja juttupohjia, joihin toimittajat kirjoittavat. Olen sovittanut ulkoasun omaan toimitusjärjestelmäämme ja laatinut ohjeita.  
 
Terveisesi lukijalle:
– Lehden ulkoasu hioutuu ja toivottavasti paranee ajan mittaan. Lähettäkää rohkeasti Meidän Huvit -palstalle kuvia ja kirjoittakaa mielipidesivulle.
 
Päivi Kuusisto, it-päällikkö
– Tabloidi-projekti on ollut vuoden kestävä luovuustesti. Olemme suunnitelleet ja rakentaneet it-osastolla kaikki tekniset alustat. Samalla olemme kyylänneet ja herätelleet talon muuta väkeä muutokseen.
 
– Suuri yllätys on ollut, että vihdoin eri yksiköistä on löytynyt vastuunkantajia, jotka sitoutuvat tekemään asioita yhteiseen maaliin. Projektiryhmä on hitsautunut hyvin yhteen.
 
– Projektin vetäjän Ari Oksalan sairastuminen oli kova juttu meille kaikille. Se näytti myös todeksi sen, että tämä porukka selviää, tapahtui mitä hyvänsä. Vain muutos on pysyvää.
 
Mikko Soini, kehityspäällikkö
– Olen vetänyt tabloidi-projektia: vastaan sen onnistumisesta. 
 
– Suurin yllätys on ollut ehkä se, kuinka positiivisesti tabloidi-koko on otettu niin toimituksen sisällä kuin yleisötilaisuuksissakin vastaan.
 
– Intohimolla työhönsä suhtautuvat työntekijät venyvät projektitöissä huimiin suorituksiin. Ja vielä oman työnsä ohessa.
 
Terveiset lukijalle: Tabloidimme ilmestyy nyt, mutta tuotekehitys jatkuu. Toimituksen työhön tulee rutiinia muutamien seuraavien viikkojen aikana, joten uskon, että lehti paranee sekä sisällöltään että ulkoasultaan jatkuvasti.
 
Pirjo Vidberg-Pietilä, uutispäällikkö
– Olen osallistunut suunnittelupalavereihin ja testaamiseen ja sorvannut työnkulkua uusiksi. 
 
– Yllättävää on ollut suuri työmäärä, joka pitää tehdä esimerkiksi toimitus- ja ilmoitusjärjestelmissä ennen kuin lehden kokoa voi muuttaa. Valtava työmaa on ollut myös sivu- ja juttupohjien valmistamisessa. Kaikkien on ollut pakko uudistaa käsitystään lehden tekemisestä.
 
Terveisesi lukijoille: Iloinen yllätys on monien lukijoidemme myönteinen suhtautuminen uudistukseen. Entistä suurempi teksti helpottaa lukemista, ja onhan lehti jälleen mahdollista jakaa kahtia, joten uudistuksesta löytyvät muun muassa nämä hyvät puolet.
 
Kirsi Qvist, myyntiassistentti
– Olen rakentanut ilmoitusjärjestelmän uudestaan tabloidia varten. Kyseessä on ollut Hämeen Sanomien historian isoin muutos. On ollut mielenkiintoista nähdä erilaiset työvaiheet muutoksen taustalla.
 
– Mikään ei tapahdu automaattisesti. Pienimmänkin asian tekemiseen tarvitaan joku. 
 
Satu Asikainen, taittaja
– Olen pääasiassa tehnyt lohkoja eli juttupohjia ja taittomalleja. Toimittaja kirjoittaa juttunsa aina johonkin lohkoon ja näkee jo kirjoittaessaan, miltä juttu tulee näyttämään taitettuna lehdessä.
 
– Suurin yllätys on ollut varmaankin se, mitä kaikkea uudistusprosessissa pitää ottaa huomioon ja miten paljon pohdintaa ja ongelmanratkaisua pienetkin asiat joskus vaativat. Kaikkeen menee reilusti enemmän aikaa kuin etukäteen kuvittelisi. Parhaat ideat ja ratkaisut ongelmiin syntyvät yhdessä työkaverin kanssa tai isommassa porukassa miettimällä.
 

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic