Kanta-Häme

Vain viisi haki…maakunta-arkkitehdiksi

Hämeen liiton maakunta-arkkitehdin paikka kiinnosti viittä hakijaa. Heistä kaksi tulee Espanjasta.

Jorge Sainz de Aja Curbelo asuu tällä hetkellä Santa Brigidassa ja Fernando del Pozo Torres puolestaan Valladolidissa. Myös mikkeliläisellä Alejandra Garcia Maríalla on espanjalainen nimi. Hän on hakijajoukon ainoa nainen.

Lisäksi maakunta-arkkitehdiksi hakivat Antti Kaukiainen Tervakoskelta sekä Niklas Lähteenmäki Hämeenlinnasta.

Kaukiainen on työskennellyt muun muassa Hämeenlinnan vs. kaupunginarkkitehtinä. Hän on Janakkalan kunnanjohtajan, maakuntaliiton entisen maakunta-arkkitehdin Anna-Mari Ahosen puoliso. Lähteenmäki toimii tällä hetkellä puolestaan Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston arkkitehtina.

Hämeen liitto pettyi hakemusten tavallista vähäisempään määrään. Liitto arvioi nyt, jatketaanko hakuaikaa.

– En tiedä, onko tehtävä niin haasteellinen vai onko hakijoilla rima korkealla. Käsittelemme asiaa lähipäivinä talon sisällä. Tällä hetkellä ajatukseni on, että todennäköisesti hakuaikaa jatketaan tammikuun puolelle, sanoo suunnittelujohtaja Heikki Pusa.

Hän ei lähde arvioimaan määräaikaan mennessä sisään tulleita hakemuksia, koska ei ole vielä käynyt niitä läpi. Espanjalaiset hakijat eivät kuitenkaan tulleet täytenä yllätyksenä.

– Olen muualtakin kuullut, että espanjalaiset arkkitehdit ovat hakeneet töitä työvoimahallinnon sivujen kautta. Taustalla on todennäköisesti Espanjan heikko työllisyystilanne.

Maakunta-arkkitehdin työhön kuuluu Kanta-Hämeen maakuntakaavan valmistelu ja siihen liittyvät selvitykset.

– Haimme kokenutta arkkitehtiä, jolla olisi mieluiten kokemusta maakuntakaavoituksesta. Lähtökohtana on saada henkilö, joka voi viedä maakunnan kaavoitusta ammattitaitoisesti eteenpäin osana meidän tiimiä, Pusa sanoo.

Lopullisen valinnan tekee maakuntahallitus ensi vuoden helmikuun alussa.

Hämeen liiton nykyinen maakunta-arkkitehti Tatu Oukka jätti virkansa, sillä hän muuttaa vaimonsa työn perässä Brysseliin. (HäSa)

Päivän lehti

6.4.2020