Kanta-Häme

Väkikato kuihduttaa Hausjärveä – Edessä on miljoonan euron jahti

Kuva: -

Talouden sukellus 8 000 euron plussalukemasta 930 000 euron verran miinukselle herätti odotetusti suurta huolta Hausjärven kunnanvaltuutetuissa.

– Jatkuva kasvu ei välttämättä ole kunnissa enää mahdollista. Nyt on mietittävä toimintojen supistamista. Meillä työ on jo käynnistetty, totesi kunnanhallituksen puheenjohtaja Heini Ristavaara (kesk.).

Kunnanjohtaja Pekka Määttänen löi pöytään asiantuntijalaskelman jonka mukaan Hausjärvellä on yhden miljoonan euron sopeuttamistarve.

Valtuutetut kantoivat huolta väkiluvun vähenemisestä, joka edellyttää tarkkaa palvelujen mitoituksen tarkastelua.

Kari Masalin (sd.) piti välttämättömänä, että Oitin koulua suunniteltaessa mietitään samalla myös koko kunnan koululaisten määrää eikä koulusta rakenneta liian suurta.

– Tästä ei tykkää kukaan, mutta myös varhaiskasvatuksen mitoitusta pitää katsoa. Jos lapsia on vähän, pitäisi voida sijoittaa lapsia myös toiseen taajamaan, vaikka kuljetusmatkaa tulisi, Masalin totesi.

Simo Jaakkola (kesk.) arvosteli kunnan markkinointia.

– Tulosta syntyy vain, jos saamme kokopäiväisen myyjän myymään kuntaa. Nykyinen panostus ei riitä, Jaakkola napautti.

Vuoden 2018 tilinpäätös hyväksyttiin yksimielisesti.

 

Kunnanvaltuusto hyväksyi myös Oitin Kalliontien ja Savelantien osa-alueen asemakaavan ja myönsi kunnanjohtajalle maksimissaan 10 miljoonan euron tilapäislainanottovaltuudet.

Hallintosääntöä muutettiin siten, että ympäristölautakunnan esittelijänä toimii ympäristösihteerin sijaisena kunnanjohtaja. Tällä hetkellä Hausjärvellä ei ole ympäristösihteeriä eikä kaavoituspäällikköä eikä avoinna olevaan kaavoitussuunnittelijan virkaan ole hakijoita. HäSa

 

Päivän lehti

18.1.2020