Kanta-Häme

Vakkuri kirjailijavieraana pääkirjastossa Turengissa

Janakkalan pääkirjaston Ida-aulassa järjestetään kirjailijailta perjantaina 17. maaliskuuta kello 18. Vieraaksi saapuu kirjailija Juha Vakkuri, jolta ilmestyi viime syksynä omaelämäkerta Olkilinna – Elämää kolmella mantereella.

Vakkuri työskenteli muun muassa toimittajana, tv-tuottajana ja YK:n virkamiehenä ennen kuin siirtyi vapaaksi kirjailijaksi vuonna 1997. Hän on kirjoittanut yli 30 kaunokirjallista teosta ja tietokirjaa, viimeisen kahdeksan vuoden aikana syntyi kolme matkakirjaa matkoistaan pitkin poikin Afrikkaa.

Vakkuri on palkittu muun muassa valtion elokuvapalkinnolla, Suomi-palkinnolla ja tiedonjulkistamisen valtionpalkinnolla.

Olkilinnasta selviää myös, kuinka tämä kolmella mantereella elänyt maailmankansalainen päätyi hankkimaan asunnon Janakkalasta. Ehkä se tarina kuullaan Turengin illassa. Kirjailija lupasi tuoda mukanaan muutaman kappaleen teosta, joten nyt on mahdollisuus saada se kirjailijan signeeraamana.

Illan avaa Msingi-seuran puheenjohtaja Hanna Antila-Andersson.

Msingi on Janakkalan tansanialainen ystävyyskunta, jota Msingi-seura on tukenut erilaisin projektein jo yli 25 vuoden ajan. Paikalla on siis kaksi Afrikan asioiden asiantuntijaa.

Tilaisuuden järjestäjinä ovat Msingi-seura ja Janakkalan pääkirjasto. Kahvio Poikkeus on avoinna tilaisuuden ajan.

Päivän lehti

4.6.2020