Kanta-Häme

Valaisimet kärähtivät Pullerin palloiluhallissa – Hallin käyttökielto ei estä Karjalaiset kesäjuhlat -tapahtumaa

Säästöpankki -areena on käyttökiellossa, kun osa hallin valaistuksesta kärähti ja rikkoontui.
Säästöpankki-areenan valaisimet kärähtivät ja halli on tovin käyttökatkolla. Hallin koko valaistus ja ilmastointi uusitaan kesän aikana. Remontti on valmis syyskuunn loppuun mennessä. Kuva: Sara Aaltio.

– Viime viikon perjantaina, 17. toukokuuta sattui pieni valaisimien sähköviasta johtunut tulipalo. Sen takia valoja ei saa pitää nyt päällä, kertoo Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n toimitusjohtaja Tuire Pöyhiä.

Palosta ei ehtinyt lähteä automaattihälytystä. Hallissa paikalla olleet käyttäjät huomasivat tilanteen ja kutsuivat henkilökunnan paikalle. Palokunta kävi varmistamassa tilanteen.

Hallikausi päättyi samana viikonloppuna. Lauantain ja sunnuntain osalta jouduttiin siirtämään vain muutamia harjoitusvuoroja ulkokentille.

Halli on toistaiseksi pois käytöstä, mutta Karjalaiset kesäjuhlat -tapahtuma järjestetään Säästöpankki-areenalla sovitusti kesäkuun puolessa välissä.

Hallin valaistuksen uusimisesta oli päätetty jo ennen viikonlopun sähkövikaa. Vanhat monimetallivalaisimet vaihdetaan led-valoiksi. Samalla uusitaan ilmanvaihtokoneet.

Lue myös: Pullerin jalkapallohallissa uusitaan kesätauon aikana ilmastointia ja valaistusta (4.4.2019)

Hallin remonttiin ryhdytään vasta kesäjuhlien jälkeen.

Pöyhiä kertoo, että viikonlopun palosta johtuen Karjalaiset kesäjuhlat -tapahtumaa varten tehdään tarvittavat sähkötyöt, jotta tilaisuuteen saadaan riittävä valaistus.

– Ei koko hallin valaistus ole epäkunnossa, vaan tietyt valaisinlinjat ovat pois pelistä. Ne irrotetaan ennen kesäjuhlia järjestelmästä, jotta muut valot saadaan käyttöön, Pöyhiä kertoo.

Pöyhiän mukaan urakka on valmis viimeistään syyskuun lopulla. Talven palloiluvuorot pääsevät alkamaan normaalisti marraskuun aikana.

Metritiski -areenan korjausaikataulu ei vielä tiedossa

Säästöpankki-areenan lisäksi myös Metritiski-areena on tällä hetkellä käyttökiellossa.

Syynä ovat kevään aikana hallin teräsrakenteiden kantavuudessa ja lujuuksissa havaitut puutteet, jotka tulee korjata ennen talvikauden alkua.

Korjaukset pyritään tekemään kesätauon aikana, mutta kauden aloitus Metritiski-areenalla saattaa siirtyä myöhempään syksyyn.

Tarkempi tieto korjausten aikataulusta saadaan, kun urakoitsija on kilpailutettu. Urakan kilpailutus on Pöyhiän mukaan vielä kesken. HÄSA.

Lue myös: Metritiski-areena toistaiseksi käyttökiellossa – Kantavissa rakenteissa havaittu puutteita (2.5.2019)

Korjattu kello 18.00 Karjalaiset kesäjuhlat -tapahtumanimi oikein.

Päivän lehti

15.7.2020